Blckbx

Ab Gietelink: ‘U bent de Bismarck in vrouwelijke gedaante, mevrouw Von der Leyen’

In een videobrief aan EU-chef Ursula von der Leyen wijst columnist Ab Gietelink op haar coronacorruptie, niet-aflatende oorlogshitserij en haar minachting van burgerrechten: ‘U was een stuwende hardliner in de escalatie van de Oekraïne-oorlog.’

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, zegt het Nederlandse spreekwoord. Man lernt aus seinen Dummheiten, wordt bij onze naaste buren gebezigd. Maar dit geldt niet voor Von der Leyen. Of het nu gaat om sancties, of het dwaze doordenderen van een op macht beluste Europese Unie. Een jaar geleden pleitte ze al voor een vaccinatieplicht in alle EU-lidstaten. “Het tekent uw minachting voor burgerrechten en uw Pruisische stijl van ondergeschiktheid aan staat en gemeenschap,” zegt Gietelink in een donderend betoog.

“De gedachte dat vrouwen op leidinggevende posities vredelievender zijn, omdat ze door hun kinderen een grotere afkeer hebben van de verschrikkingen van de oorlog wordt in uw persoon gelogenstraft,” aldus Gietelink. Von der Leyen heeft haar ware gezicht laten zien als een oorlogshavik. “U herbewapende Duitsland om wederom de grootste militaire macht van Europa te worden.” Bovendien wil ze andere stemmen daarbij nietsontziend het zwijgen opleggen, zoals de Stasi-censuur dat voorheen deed.

Gietelink noemt Von der Leyen te optimistisch over Europa en te cynisch over Rusland, want ook daar klinken kritische geluiden en ook hier hebben we censuur. Ze denkt aan de goede kant van de geschiedenis te staan. Ze kan niet anders in haar blinde en gevaarlijke razernij. In haar logica kan Rusland nooit een bondgenoot zijn, maar moet het als vijand ten onder gaan. Net als de voetballers van die Mannschaft legt Gietelink zijn hand op zijn mond: “Hierbij mijn protest tegen uw wapenleveranties, uw ophitsende escalatie van de Oekraïne-oorlog, uw negatieve reacties over vredesinitiatieven en uw censuur van de kritische geluiden in Europa.”

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 668 times, 1 visits today)