Café Weltschmerz

Bestaansrecht – Peter Toonen met Maarten Oversier

Maarten A. Oversier (1962) woont landelijk in het Drentse Roden, maar komt oorspronkelijk uit Rotterdam waar hij ooit carrière maakte als chef-kok bij een gerenommeerd hotel. Zijn ware roeping bleek echter van een meer spirituele aard. Als reïncarnatie- en regressietherapeut heeft hij ruim 15.000 sessies gedaan. Hij publiceert artikelen, geeft lezingen en onderwijst op diverse plaatsen in Europa en in Canadese indianenreservaten. Maarten onderhoudt een warme band met leden van natuurvolken die hij regelmatig uitnodigt om hun wijsheid te komen delen in Nederland.

In dit interview heeft Peter Toonen een gesprek met Maarten Oversier over diens eerste boek ‘Bestaansrecht’ (‘Licht op de verdrongen historie die wij nog in ons dragen’) dat op 1 september officieel zal worden gepubliceerd en nu al te bestellen is via de weblink:
https://maartenoversier.com/boek

Peter Toonen mocht als één van de eersten het manuscript lezen en gaat naast de inhoud ook in op het proces van de totstandkoming van dit omvangrijke boek waaraan de schrijver gedurende vier jaar heeft gewerkt. In het afgelopen jaar heeft Maarten Oversier enkele extra hoofdstukken toegevoegd over het traumatiserend effect van de coronacrisis dat wellicht bewust wordt gecreëerd door onze beleidsmakers en andere hoge machten. ‘Het is echter een kwestie van tijd tot zal blijken dat de levenskracht van de mensheid uiteindelijk niet blijvend te controleren en te beteugelen is.’ zo lezen we in het boek. De (her)verbinding met onze voorouders kan ons daarbij helpen.

‘Noodlottige ongelukken, onderdrukking, misbruik, extreme armoede, verraad en gedwongen abortussen. Alles komt voorbij. Gewonde soldaten, verstopte Joodse kinderen, doorgedraaide machtswellustelingen en valse kerkvaders; de beeldend en levendig opgetekende praktijkvoorbeelden lezen soms als een spannend filmscenario. Vervlochten met de verslagleggingen van cliënten die hun opzienbarende herstelverhalen vertellen, staat Bestaansrecht garant voor een aangrijpend leesavontuur dat het wereldbeeld van de lezer zou kunnen transformeren. De kans is groot dat hij wordt geraakt omdat hij persoonlijke thema’s uit zijn eigen familie en achtergrond herkent. Tot slot worden ook moderne kwesties zoals orgaandonatie, de coronacrisis en transhumanisme niet geschuwd.’ luidt een deel van de tekst op de achterflap van ‘Bestaansrecht’.

Het gesprek in deze aflevering van Café Weltschmerz Boeken gaat daarnaast over Maartens’ kinder- en jeugdjaren, zijn carrière als chef-kok, zijn veelvuldige en innige contacten met de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika en zijn hulp bij de traumaverwerking van wat hen door blanke overheersers (lees: de Kerk) is aangedaan.

Voor Maarten gaat er niet om of je gelooft in ‘vorige levens’ omdat trauma’s ook worden doorgegeven via ons DNA. Hij legt uit hoe dit kan werken en te helen is. Duidelijk wordt dat vooral oorlogen en religieuze systemen diepe wonden kunnen achterlaten over meerdere generaties zonder dat men zich hier van bewust is en hoe dit daarom weer kan leiden tot nieuwe geestelijke, emotionele en lichamelijke schade. Op zowel serieuze toon als met humor legt Maarten uit dat en hoe we dit kunnen herstellen.

(Visited 370 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *