Blckbx

blckbx today: Blackouts op komst? | Machtsverschuivingen Oost-Europa | Hypocriet Martha’s Vineyard

Maandag 19 september 2022

– Op het progressieve en liberale Amerikaanse eiland “Martha’s Vineyard” is inclusie een van de morele kernwaarden. Dat was afgelopen week even anders toen er plotseling 50 immigranten op het eiland verschenen, zoekende naar een onderkomen. Historicus en Amerikadeskundige Laura Slot volgde de reality-check van de eilandbewoners op de voet die in de VS op alle tv kanalen voor grote discussie zorgde rondom migratie.

– Hongarije is geen democratie meer, zo stellen diverse Europarlementariërs. Volgens hen moet de EU 7,5 miljard aan subsidies opschorten, omdat de Hongaarse premier Orbán structureel EU-geld zou hebben verdeeld onder een aantal bedrijven. Ook zijn terughoudendheid m.b.t. de Russische sancties is tegen het zere been van Ursula von der Leyen. Nu ook de Turkse premier Erdogan de banden met Rusland aantrekt neemt de spanning op het geopolitieke speelveld toe en dus is het tijd voor een update met Daan de Wit.

– We zijn niet meer ver verwijderd van een apocalyptische scenario van ‘Power Blackouts’, volgens media-ondernemer Boris van de Ven. Uit verifieerbare data was Nederland in 2011 al twee keer dichtbij een ‘blackout’. De afhankelijkheid van het kwetsbare stroomnet wordt steeds groter. Waar moeten we rekening mee houden en wat kunnen we ertegen doen?

Desk: Mediaondernemer/presentator ‘V for Valentine’ Boris van de Ven, onderzoeksjournalist Daan de Wit en historicus/Amerikadeskundige Laura Slot

Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.050 times, 1 visits today)
One thought on “blckbx today: Blackouts op komst? | Machtsverschuivingen Oost-Europa | Hypocriet Martha’s Vineyard
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *