Overige

Docu: Ohio, White Noise en de kracht van woorden over dingen – Nederlands ondertiteld

Het is al weer iets langer dan gebruikelijk dat ik me meld met een nieuwe video. Maar als ik niks zinnigs te melden heb, dan houd ik mijn mond dicht, en mijn oren en ogen open. Tot ik dit meest recente meesterwerk tegenkwam van Truthstream Media van echtpaar Aaron en Melissa Dykes, het rauwe Americana waar ik van gecharmeerd ben.

Het is niet voor niets dat de eerste meerdelige videoserie op dit kanaal hun eerste epos was, The Minds of Men, Nederlands ondertiteld uitgebracht als “De geest van de mens,” een diepe duik in de geschiedenis van de zoektocht naar middelen om ieder mens op afstand te kunnen beïnvloeden en manipuleren, de natste van natte dromen van de heersende kakistocraten. (Herken hierin het woord “kak,” ofwel vieze rommel, afval. Letterlijk betekent “kakistocratie” “bestuur door de slechtsten uit de maatschappij.” Dit terwijl een aristocratie, of “elite,” zoals zij zichzelf graag zien en noemen, juist het omgekeerde is, het beste wat een gemeenschap te bieden heeft om een landsbestuur zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.)

Eén van mijn geliefde mentoren, de wijlen onvolprezen onderzoeksjournalist en auteur Jim Marrs, merkte eens op: “Als bestuurders slechts incompetent waren dan zouden ze, al naargelang de wetten der kansberekening, ook regelmatig fouten maken die in ons voordeel zijn.”

Deel 1 toont de diepere psychologische dynamiek achter de recente treinramp in East Palestine, Ohio en het vrijkomen van gifstoffen in de lucht na het verbranden van een vrijgekomen mengsel van verschillende chemicaliën.

In het tweede deel zien we een toeval dat we al vaker zagen. In november 2022 werd de film “White Noise” uitgebracht. Een maand later was deze comedy te zien bij Netflix. Het verhaalt over een gezin dat moet worden geëvacueerd nadat een vrachtauto op een trein botst en er giftige stoffen vrijkomen. Da’s lachen…

Niet alleen vindt zo’n vier maanden na de première van de film een treinontsporing plaats waar giftige stoffen vrijkwamen, waardoor inwoners geëvacueerd, op de plek waar de film grotendeels werd opgenomen.

Hoe bizar wil je het hebben? Later bleek dat een aantal van de inwoners van het getroffen East Palestine in Ohio een figurantenrol hadden in de film, waar zij speelden dat ze hun huizen moesten verlaten vanwege een gifwolk, ontstaan na een treinramp. Een paar maanden later moesten zij daadwerkelijk geëvacueerd worden na een treinongeluk waarbij schadelijke stoffen vrijkwamen…

De film zit vol scenes die je één op één naast de gebeurtenissen in Ohio kunt leggen.

Het maakt dat de makers van deze documentaire zich afvragen of dit niet voorbij toeval gaat? Is hier sprake van voorspellend programmeren?

Bron en vertaling:

Erick van Dijk.

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnlX7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

https://prwebservices.nl/

(Visited 674 times, 1 visits today)