Klagemauer

Informatieoorlog – VN en WEF vertrouwen op digitaal leger op het internet

In de strijd om informatiesoevereiniteit heeft China niet alleen technologisch gezien het meest uitgebreide censuurapparaat ter wereld. Het heeft ook een “digitaal leger” dat het internet afspeurt naar inhoud die kritisch is over de regering. Sinds enige tijd vertrouwen de VN en het WEF ook op “digitale eerste helpers” op het net, die verondersteld worden online platforms te controleren op “verkeerde informatie”. Worden democratische landen nu bedreigd met een censuurregime zoals in China?

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 644 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Informatieoorlog – VN en WEF vertrouwen op digitaal leger op het internet
 1. Wat ik niet begrijp is dat er nu nog steeds platforms zijn die gebruik maken van YouTube, Facebook, Instagram, Twitter. Ik volg die troep niet.

  Op het moment ze de QR code verplichten gaat bij mij en mijn mobieltje eruit en mijn hele internet en als iedereen dat gaat doen zijn wij de winnaars. Ik weiger ook DigiD te gebruiken. Ook mijn verzekeringen moeten alles per post anders reageer ik niet en betaal ik niet. Ook automatische machtigingen zijn aan mij niet besteedt.

 2. Inderdaad, Youtube zit vol met die lui.
  Behalve discussies frustreren, hebben ze ook knoppen om commentaren te verwijderen.
  Vooral in Nederland.

  Hun focus is echter, op kapotmaken van protestantisme.
  Ik kwam ze het eerst tegen op de video’s van Dr. Nico Verhoef, daarna gingen ze mij ook volgen.

 3. Facebook is wel het ergste: video’s, memes en artikelen zijn vanaf daar niet beschikbaar voor mensen zonder facebook account. Ik had daar kort een account, zag daar mensen publiceren die vroeger op internet zaten, maar nu volledige verdwenen zijn van internet, omdat ze alles op Facebook doen.

  Youtube plaatst cookies bij alles wat je kijkt daar, censureert het meeste van wat de reguliere nepnieuws productie kan verstoren.

  Twitter is sinds enige tijd ook afgesloten voor publiek, maar je kan dat nog wel hacken met een add-on om de overlay te verwijderen.

  Maar in principe, wordt alles op internet aangevallen. Ongewillige websites krijgen DDOS aanvallen te verduren, of worden op andere manieren gesaboteerd, zoals middels justitie. http://www.moonfaker.com bijvoorbeeld, is gewoon online, maar mijn virus software zegt: “Blacklisted”, waardoor is de website niet kan bezoeken. Blacklisted?

  Vroeger maakte ik video’s op verschillende Nederlandse alternatieve video hosting. zie.nl en 123video. Al die hosting websites zijn nu helemaal neergehaald, weg video’s. YouTube, Facebook, Instagram, Twitter kunnen dan misdadige censuur machines zijn, je kan er wel veel mensen mee bereiken, en zolang je censuur kan voorkomen.

  Twitch is ook agressief met censuur op verdediging tegen propaganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *