Café Weltschmerz

Robin Hood of charlatan? – Erik van der Horst met Pieter Knabben

Pieter E.J.T. Knabben is oprichter en eigenaar van het Nationaal Faillissement Preventie Instituut (NFPI). Op zijn eigen website beschrijft hij zichzelf als volgt:

“De heer Pieter Knabben is een eerlijk en oprecht insolventie- en bedrijfsadviseur, sekwester en crisismanager. Met meer dan 45 jaar ervaring is de 71 jaar oude Pieter Knabben nog steeds fit, sterk en vol energie om u te helpen. Pieter Knabben is er voor ondernemers in zwaar weer.”

Op zondag 30 mei jl. organiseerde Café Weltschmerz een debatprogramma waarin de penibele situatie van het mkb in tijden van de corona-crisis centraal stond. Op basis van zijn indrukwekkende website en CV werd ook dhr. Knabben uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek.

Na afloop van het debat kwam dhr. Knabben zelf met het verzoek om nog eens één op één in de studio aan te mogen schuiven, omdat hij – naar eigen zeggen – niet lekker uit de verf kwam. De afspraak werd meteen gemaakt.

Daags na de opnames van het debat werd Café Weltschmerz door een alerte relatie op de bijzondere loopbaan van dhr. Knabben gewezen. Derhalve kreeg het reeds ingeplande studiogesprek met Erik van der Horst een andere inhoud en wending dan oorspronkelijk bedoeld was.

Robin Hood of charlatan? Oordeelt u zelf.
——————————————————————————————————————————————————
Café Weltschmerz heeft geprobeerd de personen die door dhr. Knabben tijdens het gesprek worden genoemd om een reactie te vragen. We zijn er echter niet in geslaagd één van hen te vinden, laat staan te spreken te krijgen. Mocht u tot de personen behoren die in het interview genoemd worden, dan nodigen we u van harte uit om te reageren

(Visited 93 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *