Café Weltschmerz

Slachtoffer ritueel misbruik: Geef ons onafhankelijk onderzoek! – Erik van der Horst en Esther

In oktober 2020 nam de Tweede Kamer unaniem een motie aan, waarin een onderzoek werd gelast naar de aard en de omvang van georganiseerd sadistisch misbruik van kinderen in Nederland. Dit naar aanleiding van de uitzending ‘Glasscherven en duistere rituelen’ van het radioprogramma Argos in juni van dat jaar. Het Ministerie van Justitie beloofde een onderzoek in te stellen. Echter, zo stelde het ministerie, de onderzoekscommissie zal worden samengesteld onder het toeziend oog van het Ministerie. Bovendien zou de uitkomst van het onderzoek eerst met het ministerie gedeeld moeten worden, voordat het naar buiten gebracht wordt. Dat klinkt wellicht heel redelijk en zorgvuldig, maar niets is minder waar. Gideon van Meijeren legde 10 oktober jl. bij Café Weltschmerz uit waarom deze onderzoekscommissie niet als onafhankelijk kan worden beschouwd. Slachtoffers noemen namelijk niet zelden hooggeplaatste ambtenaren van het Ministerie van Justitie als daders van het misbruik. Een onderzoek onder regie van dat zelfde Ministerie is derhalve geen logische keuze. Toch houdt het ministerie vol dat er geen reden is om van de ingeslagen weg te wijken. Gezondheidszorg-psychologe Aline Terpstra was op 30 oktober bij Café Weltschmerz te gast en zij benadrukte nog eens de noodzaak voor een andere, onafhankelijke commissie. In het gesprek met Aline kwam ook Esther ter sprake, één van haar cliënten en tevens slachtoffer van levenslang sadistisch ritueel misbruik. Afgelopen dinsdag sprak Erik van der Horst met Esther zelf. De noodzaak om slachtoffers te horen en serieus te nemen, door middel van een écht onafhankelijk onderzoek is namelijk zó groot, dat zij de moed vond om naar voren te stappen. Esther is onherkenbaar in beeld gebracht en haar stem is vervormd. Dit is deel 1 van het gesprek met Esther. Ben jij van mening dat de leden van de Tweede Kamer hun stem moeten laten gelden en de motie moeten steunen? Stuur ze dan een e-mail, waarin je ze aanspoort om mensen als Esther écht de ruimte te geven om vrijuit te spreken tegenover een écht onafhankelijke onderzoekscommissie. De e-mailadressen van alle Kamerleden zijn te vinden op de website van de Tweede Kamer: https://www.tweedekamer.nl/kamerleden…

(Visited 663 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Slachtoffer ritueel misbruik: Geef ons onafhankelijk onderzoek! – Erik van der Horst en Esther
 1. Moedig van Esther om dit verhaal te delen. Bizar dat dit wereldwijd speelt en dat niet vanaf het begin al is aangestuurd op een onafhankelijk onderzoek. Alleen al die emotionele reactie van Grapperhaus op de beschuldiging dat hoge ambtenaren bij Justitie zich hieraan ook schuldig maken, geeft al aan dat Grapperhaus niet onafhankelijk is. In USA gaat dit verhaal binnenkort ook spelen. 29 november 2021 wordt de rechtszaak begonnen tegen Ghislaine Maxwell, de rechterhand van Jeffrey Epstein, die minderjarige meisjes ronselde. Het verhaal is dat Maxwell en Epstein dit onder andere deden om chantagemateriaal te krijgen van hooggeplaatste mensen. Deze zaak kan rekenen op veel aandacht met hopelijk tot gevolg dat dit onderwerp ook in andere landen serieus genomen gaat worden.

 2. écht: spreek uit eegt, moet zijn ècht, zoals u wel weet.
  Zie ook hé en hè: accent grave, accent aigu…… ´ verlengt de klinker, ` kort de klinker af ………..

  Zo was het, zo is het ………

 3. Een vorm van conditionering van kinderen, om personen met voorname functies te chanteren, op een satanistische wijze .
  Kinderen zitten er ook in gevangên en dat is misdadige vorm van misbruik.
  Ze herkennen deze mensen dat ze altijd liegen, en waarachtig nog bekenden van tv etc.

 4. Als ik deze uitzending bekijk dan blijf ik met het gevoel zitten van: er moet NU actie komen, dit moet NU worden opgelost, voor al die slachtoffers, die nu bekend zijn maar zeker ook voor al die onbekenden en het verrotte syteem moet direct onderuit gehaald worden. Ik kan er dus niet naar kijken en niets doen, iedereen met een moreel besef spreek ik aan: kom in actie!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *