Overige

We moeten de clowns ontmaskeren

In de achtste aflevering van het Ongehoord Nieuwscafé vertelt Tweede Kamerfractievoorzitter voor FVD Thierry Baudet over zijn nieuwe boek Het Coronabedrog. “We moeten de clowns ontmaskeren die poseren als politici en die doen alsof ze het belang van het volk dienen. Dat kan alleen als het je hard zegt en je het hard speelt. De volksgezondheid is misbruikt als schijnargument om iets heel anders te doen: een allesomvattende Great Reset.” Columnist Arthur van Amerongen spreekt, zoals gebruikelijk, bemoedigende slotwoorden. Presentatie: Yernaz Ramautarsing en Roelof Bouwman.

Thierry Baudet: “We moeten de clowns ontmaskeren” – Podcast Ongehoord Nieuwscafé
De burger raakt zijn vrijheid kwijt
Forumleider Thierry Baudet laat er in zijn nieuwe boek geen gras over groeien. “Het is niet waar dat corona een heel gevaarlijk virus is en het ook niet waar dat lockdowns en mondkapjes echt helpen tegen besmetting. Al die maatregelen waren en zijn onzinnig. Het is ook niet waar dat we niet heel makkelijk de zorg hadden kunnen opschalen. De volksgezondheid is misbruikt als schijnargument om iets heel anders te doen: een allesomvattende Great Reset, richting een globalisatisch georganiseerde samenleving waarin supranationale organisaties het beleid dicteren. Overal controle, overal camera’s, lockdowns en QR-codes. De burger raakt steeds meer zijn vrijheid kwijt.”

Ruzies en afsplitsingen
Forum voor Democratie kreeg de afgelopen jaren te maken met ruzies en afsplitsingen, zoals JA21 (de partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga) en BVNL (Wybren van Haga). ‘Borreltafelrechts’ noemt Baudet ze in zijn boek. Forum daarentegen moet een ‘artistieke, esthetische beweging’ zijn die ‘fundamentele, ideologische oppositie’ voert. “Ik ben achteraf ontzettend blij dat we die conflicten hebben gehad. Nu is het bij Forum weer heel harmonisch en heel gezellig. We zijn het natuurlijk weleens oneens, maar altijd met een open geest en in een sfeer van vrijdenkerij.”

Regeringsmacht ligt voor Forum voorlopig niet in het verschiet, geeft Baudet toe. “Zolang wij niet een overweldigend mandaat hebben van de kiezer, weten we dat we aan de zijlijn staan. En dus moeten we ons richten op dingen die we alvast wél kunnen veranderen. We hebben inmiddels een eigen uitgeverij, we zijn bezig met een eigen studio en in september beginnen we waarschijnlijk met vijf eigen scholen.”

Forumland in Groningen?
Ook een eigen ‘Forumland’ is voor Baudet nog steeds een optie. “We hebben 60.000 leden dus je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: geef ons maar Groningen. Wij vinden die aardbevinkjes helemaal niet zo erg en we maken er het Koeweit van Europa van. Zonder windmolens, hoge belastingen en de euro.”

Liggen dat soort idealen niet veel te ver achter de horizon? Baudet: “Ik heb de hoop niet opgegeven. Maar je moet ook een zekere berusting hebben. Ik heb een fase gehad dat ik door een bepaalde boosheid en een bepaalde frustratie heenging. Ik zit nu lekkerder in m’n vel.”

=

Volg Het Andere Nieuws nu via Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

(Visited 1.365 times, 1 visits today)
One thought on “We moeten de clowns ontmaskeren
  1. Leugenaar Rutte heeft zijn best gedaan ons te beroven, maar Thierrie heeft ingestemd met Vvd geen indexering van aow, althans WTF show de Haan, toe te passen naast de minimumlonen?
    Dat kan toch niet eerst aow grens omhoog, daarna oudjes in eenzaamheid laten sterven met die belachelijke coronaregels, en nu geen indexering?
    Ik stem niet op een parlement al jaren omdat ze te veel globalistisch denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *