Blckbx

blckbx today: David Icke toch naar NL | Spoedprocedure ivermectine afgewezen | Haattweets Hugo

Woensdag 26 oktober 2022
– Een teleurstellend resultaat voor Huisarts Jan Vingerhoets na de uitspraak van de Rechtbank Breda. Vandaag oordeelde de rechtbank zijn verweer niet met spoed te zullen behandelen. De huisarts kreeg een boete van duizenden euro’s opgelegd wegens het voorschrijven van Ivermectine als vroegbehandeling bij COVID-19. Wat betekent dit nu voor hem en zijn collega’s en wat zijn de voorlopige implicaties?

– Het aanstaande bezoek van schrijver David Icke heeft voor veel commotie gezorgd bij in Amsterdam. De organisatie trok zich niets aan van het gemeentelijke verzoek om de uitnodiging in te trekken en daarmee lijkt de komst van Icke op 6 november definitief. Een groot zorgenkind vanwege uitspraken die door de gemeente gekaderd worden als “gevaarlijke complottheorieën”. Socioloog Jaron Harambam praat ons bij over de maatschappelijke positie van zogenoemde “complotdenkers”, die opnieuw ter discussie staat.

– Hugo de Jonge sloot gisteren de reactiemogelijkheid op zijn Twitter-kanaal, naar eigen zeggen door structurele haatreacties op zijn Tweets. Volgens gedragswetenschapper Romy Quint een voorbeeld van een sneeuwbaleffect, waarin personen en groepen radicaal op elkaar reageren. Hierdoor lijkt de weg terug naar een open debat zoek. In deze uitzending neemt ze ons mee met wat er in ons brein gebeurt tijdens dit verhardende debat, met oplossingen om het tij te keren.

Desk: Socioloog Jaron Harambam, gedragswetenschapper Romy Quint & Huisarts Jan Vingerhoets
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Let op! De VriendenPlekactie loopt t/m 31 oktober, je hebt dus nog een paar dagen om je gratis “goldmembership” te claimen!

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 951 times, 1 visits today)