Blckbx

blckbx today: Kamer buitenspel bij eID | Burger klaar met polarisatie | Windmolen bedreigt vleermuis

Vrijdag 17 februari 2023
– De Nederlandse burger is klaar met de door corona, stikstof en asielbeleid gepolariseerde samenleving. Althans, als we de laatste peilingen mogen geloven, waarin de coalitie op ruim 30 zetels verlies staat. Ook stichting SIRE roept burgers op om na jaren van polarisatie elkaar weer te vinden en met elkaar in gesprek te gaan. Psycholoog Huibrecht Boluijt staat bij ons aan de desk vanavond, die de wenselijke trend alles behalve terugziet in de politiek.

– Tegen de wil van de Tweede Kamer in tekende de Nederlandse regering voor de Europese Digitale Identiteit en negeerde daarmee verschillende moties. Politicus Tom de Nooijer volgde het interpellatiedebat waarin de regering om tekst en uitleg werd gevraagd vanwege het buitenspel zetten van het Nederlandse parlement.

– Windturbines doden niet alleen beschermde vogels, maar ook honderdduizenden vleermuizen per jaar. Met de ’transitie gebouwde omgeving’ worden vleermuizen door verduurzaming uitgemoord, zo blijkt uit procedures die de stichting Vleermuisonderzoek voerde bij de Raad van State. Dat hoogste rechtsorgaan ontwerpt nu een nieuwe gedragscode voor bouwers, maar is dit effectief voor natuurbescherming? Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker vertelt ons hoe het zit.

Desk: psycholoog Huibrecht Boluijt, politicus Tom de Nooijer en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 212 times, 1 visits today)