Blckbx

blckbx today: Luidt Kaag CBDC in? | Oorlog bedreigt voedselzekerheid | Tunnelvisie coronamaatregelen

Maandag 31 oktober 2022
– Nederland wil alle betalingen vanaf 100 euro gaan monitoren en contante betalingen vanaf 3000 euro zelfs verbieden. Minister van Financiën Sigrid Kaag lanceerde het wetsvoorstel tegen witwassen, maar critici vrezen een ongekende massasurveillance. Econoom Jelena Postuma ziet een opmaat naar de CBDC, de Central Bank Digital Currency, die het definitieve einde van financiële privacy zal inluiden.

– Vandaag vond het rondetafelgesprek plaats over de wijzigingen in de Wet Publieke Gezondheid. Medisch ethicus dr. Wendy Mittemeijer volgde het debat dat gekenmerkt werd door termen als ‘positief’, ‘snel’ en ‘slagkracht’. Het feit dat er geen evaluatie heeft plaatsgevonden die de effectiviteit van de maatregelen bewijst, bleef onderbelicht. Zo ook de forse gezondheidsnevenschade die onlangs nog werd gekwantificeerd door vooraanstaande Nederlandse professoren.

– Afgelopen weekend werd een Russische vloot aangevallen door vliegende en varende drones met als resultaat dat Rusland de Zwarte Zee-corridor voorlopig sluit. Dit heeft tot gevolg dat Oekraïense schepen met graan niet door kunnen varen. Daarmee komt de voedselzekerheid in gevaar waardoor graan- en voedselprijzen zullen stijgen. Onderzoeksjournalist Daan de Wit probeert antwoord te geven op de vraag wie hier belang bij heeft.

Desk: Econoom Jelena Postuma, medisch ethicus dr. Wendy Mittemeijer-Ooteman en onderzoeksjournalist Daan de Wit
Presentatie: Anne Willemsen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 759 times, 1 visits today)