Blckbx

blckbx today: Oekraïne-hashtags voor 80% nep | Timmermans’ toekomstbeeld | Nieuw hoofdstuk PCR-gate

Maandag 12 september 2022

– Afgelopen week boekte de Biomedische Rekenkamer een belangrijke overwinning in hun rechtszaak omtrent de PCR-testen: de Raad van State oordeelde dat de cT-waarden van alle PCR-testen bewaard moeten blijven. Cyril Wentzel van de Biomedische Rekenkamer legt ons uit waarom dit zo’n belangrijke uitspraak is met betrekking tot het coronabeleid.

– Uit onderzoek van de Australische universiteit van Adelaide blijkt dat in de informatieoorlog omtrent het Oekraïne-conflict een leger aan neppe Twitter-accounts is ingezet om de publieke opinie te beïnvloeden. Zo bleken hashtags als #istandwithukraine voor 80% nep te zijn. In hoeverre worden we daadwerkelijk gestuurd in onze kijk op dit conflict?

– Gisteren schoof Frans Timmermans aan bij Buitenhof om te spreken over de toekomst van de Europese Unie. De vice-voorzitter van de Europese Commissie had op z’n zachtst gezegd een bijzondere kijk op de energiecrisis en het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bas Reijnierse praat ons verder bij over Timmermans zijn toekomstbeeld van Europa.

Desk: Voorzitter van de Biomedische Rekenkamer Cyril Wentzel, onderzoeksjournalist Daan de Wit en redacteur Bas Reijnierse

Presentatie: Sanae Orchi

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 504 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *