Blckbx

blckbx today: Oud-journalist Zembla kritisch op media | Chinezen in opstand | Goud verdringt dollar

Maandag 28 november 2022
– In debatcentrum De Balie gingen afgelopen zaterdag de hoofdredacteuren van het NRC en de NOS in debat met emeritus hoogleraar Cees Hamelink en het publiek. In dat publiek zat ook oud-onderzoeksjournalist (o.a. Zembla, KRO en VARA) Marcel van Silfhout. Hij stelde kritische vragen stelde, maar kreeg geen antwoord. Vanavond staat hij bij ons aan tafel en gaat hij in de herkansing.

– Ghana gaat voortaan olie kopen met goud in plaats van met Amerikaanse dollars, de BRICS-landen willen overstappen naar een eigen valuta en centrale banken kopen recordhoeveelheden goud in. Econoom Jelena Postuma neemt ons mee in deze opvallende ontwikkelingen waarin de macht van de dollar afneemt.

– In China zijn opnieuw grote groepen mensen de straat opgegaan vanwege de coronalockdowns. Opvallend is de openlijke woede richting de Chinese president Xi Jinping. Onderzoeksjournalist Daan de Wit schetst een beeld van het land dat lange tijd werd gezien als voorbeeld voor een succesvolle corona-aanpak, maar nu verstrikt raakt in een uitzichtloze ‘zero-COVID’ situatie.

Desk: oud-onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout, econome Jelena Postuma en onderzoekjournalist Daan de Wit
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 283 times, 1 visits today)