Blckbx

blckbx today: Parlement gepasseerd voor digitale ID | Orbán zwicht niet voor EU | Nieuw Wpg-debat

Woensdag 7 december 2022
– Politici trekken weer fel van leer tegen Hongarije nu het land een veto uitsprak tegen nieuwe miljardensteun voor Oekraïne. De verstikkende veto van premier Viktor Orbán zou Europese hulp in de weg zitten. In hoeverre klopt deze bewering en is er ruimte om af te wijken van de Europese normen en wensen? Sietske Bergsma dook in het dossier en licht de problematiek toe.

– Gisteren legde Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen een motie over de Europese digitale identiteit van de Tweede Kamer naast zich neer. Politicus Tom de Nooijer schijnt zijn licht op deze zaak, waarbij grote vraagtekens gezet kunnen worden bij de autoriteit van ons parlement.

– Na meerdere bijeenkomsten over de Wet Publieke Gezondheid – oftewel de Wpg – gaat de Tweede Kamer 12 december a.s. in debat met VWS-minister Ernst Kuipers over de toekomst van deze wet. Vraagstukken rond de individuele effectiviteit en evaluaties van de vorige coronamaatregelen staan hierin voorop. In hoeverre heeft het überhaupt nog zin om daarover te debatteren, aangezien de EU, G20 en WHO op internationaal niveau al handjeklap hebben gedaan over de zogeheten ‘pandemische paraatheid’?

Desk: politicus Tom de Nooijer, publicist Sietske Bergsma en privacyexpert Bas Filippini
Presentatie: Anne Willemsen

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 635 times, 1 visits today)