Blckbx

blckbx today: Poetin slaat terug | Nieuwe tegenslag boeren | Asielwet onuitvoerbaar

Woensdag 7 september 2022

– De Raad van State oordeelde vandaag dat zonder de zekerheid dat een emissie-arme stal tot een verlaging van de stikstofuitstoot leidt, er geen natuurvergunning mag worden afgegeven aan boeren. En dat is een klap in het gezicht van innovatieve melkveehouders. Is er nog perspectief en welke precedentwerking gaat er uit van deze uitspraak. Siestke Bergsma zet haar juridische bril op praat ons zo meteen bij.

– De kogel is door de kerk. Vladimir Poetin gaf gisteren openlijk toe de gaskraan dicht te draaien als reactie op Europese sancties en daarmee zijn de messen geslepen. Econoom Robert Valentijn voorziet een teloorgang van onze economie en welvaart nu we in de armen worden gedreven van China die de prijzen van veel producten heeft verlaagd.

– Staatssecretaris Van den Burg bevestigde gisteren dat het Nederlandse asielbeleid zo lek is als een mandje. Pas nu wordt er gewerkt aan EU regulering om asielzoekers terug te kunnen brengen naar het land waar ze de EU grens binnenkwamen, conform het Dublin akkoord. Hoe kan het dat nu pas actie komt, terwijl het probleem al decennia bestaat? Bas Reinierse dook in het dossier dat op z’n zachts gezegd onnavolgbaar is.

Desk: publicist Sietske Bergsma, econoom Robert Valentine en redacteur Bas Reijnierse

Presentatie: Anne Willemsen

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 622 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *