Blckbx

blckbx today: Schiphol stuurt naar digitaal ID | Debat digitale euro | Wob-gate: toegangsbewijzen

Woensdag 23 november 2022
– De Commissie Financiën binnen de Tweede Kamer debatteerde vandaag over de ontwerpkeuzes van de digitale euro. Een cruciaal debat vanuit ons parlement, dat ging over de toekomst van programmeerbaar geld en onze privacy. Econome Jelena Posthuma neemt ons mee in de belangrijkste uitkomsten van het debat. Kan er überhaupt nog iets veranderen aan de Nederlandse implementatie van dit passie project bedacht door de EU en het WEF? Daarnaast zal politiek verslaggever Bert Brandsma een update geven over zijn bevindingen over het debat.

– Uit interne overheidscommunicatie blijkt dat ambtenaren grote moeite hadden met de digitale toegangs- en testbewijzen van toenmalig VWS-minister Hugo de Jonge. Ook de Digitale Begeleidingscommissie sprak zich uit tegen het voorgenomen beleid waarna het begin van dit jaar opgeheven werd. Redacteur David Boerstra geeft ons met een WOB-gate update een ontluisterende kijk achter de schermen.

– Naast de digitale euro is ook de ontwikkeling van de ‘Known Traveler Digital Identity’ – het KTDI – in een stroomversnelling geraakt. In mei van dit jaar heeft blckbx dit initiatief besproken, maar nu bevestigen KLM en Schiphol dat er een pilot van het KTDI gaat starten in februari. Jurist en publicist Sietske Bergsma staat vanavond stil bij de praktische implicaties van deze pilot en de glijdende schaal naar een digitale Europese identiteit.

Desk: Econome Jelena Postuma, juriste Sietske Bergsma en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 288 times, 1 visits today)