Blckbx

blckbx today: ‘Twitter Files’ onthuld door Musk | WEF pleit voor 15-min cities | ‘PSYOP’ Red Team

maandag 5 december 2022
– Het afgelopen weekend stond Twitter in het middelpunt van de belangstelling. Elon Musk gaf de eerste tranche van de zogenaamde ‘Twitter Files’ vrij om zo te laten zien hoe Twitter te werk ging voor zijn overname. Zo zou de FBI hebben afgestemd met Twitter, dat gevoelige informatie van de Hunter Biden-laptop niet geopenbaard werd. Onderzoeksjournalist Daan de Wit dook erin en geeft ons een kijkje in de wereld van censuur.

– Een stad waar je lopend of fietsend alle gemakken in maximaal 15 minuten binnen handbereik hebt, een: ’15-Minute City’. In 2024 zal Oxford getransformeerd zijn naar een ’15-Minute City’, waar de inwoners nog maar twee keer per week met hun auto de stad in en uit mogen. Camera’s zullen dat nauwlettend in de gaten houden. Gedragsdeskundige Romy Quint vertelt ons er meer over.

– Was het covid-19 Red Team een ‘PSYOP’? Een recente WOB-analyse laat zien dat de zogenaamde tegenhanger van het OMT 200 keer in de media kwam, waarvan 50 keer bij de NPO. Door steevast strengere maatregelen te eisen had het Red Team een grote rol in het draagvlak van het corona-overheidsbeleid. Blckbx-redacteur David Boerstra praat ons bij over deze recente WOB-analyse.

Desk: onderzoeksjournalist Daan de Wit, gedragsdeskundige Romy Quint en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 603 times, 1 visits today)