Blckbx

blckbx today: ‘Twitter zusteronderneming FBI’ | Stikstof EU-beleid? | Water aan de lippen bij boeren

Woensdag 21 december 2022
– Nadat afgelopen week deel 6 en 7 werden uitgebracht, werd gisterenavond deel 8 gepubliceerd van de Twitter files. De files geven inzicht over de invloed van het Amerikaanse Pentagon op twitter voor de overname van miljardair Elon Musk. Juriste en publiciste Sietske Bergsma staat vanavond bij ons aan de desk en praat ons bij.

– Uit notulen van de Europese Commissie zijn hele andere conclusies te trekken ten aanzien van het stikstofdossier, dan Nederlandse politici en media verkondigen, aldus chemicus Professor Jaap Hanekamp. Volgens minister Christianne van der Wal zijn de strikte maatregelen te danken aan de EU en Agenda 2030 maar, niets blijkt minder waar valt op te maken uit de stukken.

– De overheid wil het waterpeil bij boeren op veengrond verhogen tot 20 centimeter onder het maaiveld. De grond wordt hierdoor agrarisch onbruikbaar, maar het zou jaarlijks 1 megaton CO2-uitstoot besparen. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker dook in het dossier waarbij de boeren het water lekker en figuurlijk aan de lippen komt te staan.

Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, juriste Sietske Bergsma en chemicus prof. dr. Jaap Hanekamp
Presentatie: Sanae Orchi

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 556 times, 1 visits today)