Overige

Boete

Beste liefhebbers van Het Andere Nieuws,

We hebben een probleempje wat we jullie willen voorleggen. We hebben van het ANP een boete gekregen voor twee foto’s die we gebruikt hebben. Eentje ervan toont Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens een persconferentie die hoort bij een post van BlckBx en de andere toont een mobiele telefoon met een QR code uit een post van Arno van Kessel

Wij plaatsen alleen video’s van anderen door. Zo ook deze video’s met de bijbehorende afbeelding. We zullen de afbeeldingen moeten vervangen en we gaan uiteraard in verweer tegen deze boete van € 546,25 in de hoop dat hij lager uit zal vallen. Ondertussen willen we de vraag bij jullie neerleggen om ons te helpen deze boete te betalen. Het Andere Nieuws wordt gerund door vrijwilligers, mensen die van een uitkering leven en op deze manier iets voor de maatschappij willen doen.

Wil je geheel vrijblijvend een donatie aan ons doen? Dan zijn we je daar zeer erkentelijk voor. De bankgegevens vind je hieronder.

Ondertussen gaan we onverminderd door in de strijd tegen eenzijdige berichtgeving.

Hartelijke groet

Team Het Andere Nieuws

 

bankrekeningnummer NL57ABNA0424267446 t.n.v. M. van den Broek

De boete in PDF ANP VRG Schikkingsvoorstel IN479992

(Visited 3.095 times, 1 visits today)
16 thoughts on “Boete
 1. Ik maar werken en belasting betalen voor jou en anderen hun uitkering. Onterechte foto,s gebruiken. En dan een boete moeten betalen vanwege kopie fraude en bescherming.
  En dan verwachten dat wij dit even voor je gaan oplossen door nog meer gratis geld aan jullie te gaan geven.
  Ik sta achter van wat jullie doen , maar ons sociale stelsel gaat helemaal naar de knoppen met zoveel mensen die van subsidie en of een uitkering leven. Een uitkering is eigenlijk bedoeld om er tijdelijk van te leven en niet voor langere tijd.
  Ik zie in tijden van crisis constant mensen die ergens in geloven , een goed streven mits zelf betaald en hier wringt constant de schoen. Iets opzetten onkosten maken en dan verwachten dat een ander dit even betaald terwijl we met zijn allen in het zelfde schuitje varen.

 2. Toch wel jammer dat Nederland zijn soevereiniteit heeft weggeven aan een clubje in Davos die toch stevig hun plannen door drukken en dit toch de eerste grondbeginselen van leven zijn:

  Maar het gaat hier om: Wij zijn niet uw kinderen. Wij zijn de zonen en de dochters van het verlangen van het leven naar zichzelf. Ze komen niet van u, maar ze zijn ook niet van u. En al zijn ze bij u, toch behoren ze u niet toe. U mag ze uw liefde geven, maar niet uw gedachten. Want ze hebben hun eigen gedachten. U mag hun lichaam onderdak bieden, maar niet hun ziel. Want hun ziel verblijft in het huis van morgen, dat u niet kunt bezoeken; zelfs niet in uw dromen. 
U mag er naar strèven aan hen gelijk te worden, maar niet proberen om hen aan u gelijk te maken.

  Want het leven stroomt altijd voorwaarts, en blijft niet talmen bij gisteren.

  En hebben zij toch weinig of geen respect voor onze hele bevolking hier in Nederland en zie je heir uitgelegd:
  Principles for Dealing with the Changing World Order by Ray Dalio
  It’s incredible how Ray Dalio can simplify quite complex concepts and explain 500 years of history in 45 minutes. https://youtu.be/xguam0TKMw8

  En hoe gaan we hier mee om als deze speelt Dutch speech about freedom in de 17th century https://youtu.be/MkdDUQeC_6o

 3. Beste Johan, voordat je aannames doet, had je misschien een vraag kunnen stellen.
  Ik weet bijvoorbeeld, door een interview dat deze meneer gegeven heeft vorig jaar, dat hij leeft van een WAO uitkering. Deze meneer is afgekeurd. Niet alle uitkeringen zijn dus bedoeld om maar tijdelijk van te leven. Heel veel mensen vinden dat ook helemaal niet fijn, maar kunnen niet anders.
  Fijne dag!

 4. Interessant.
  Wie is de eigenaar van die foto’s ?
  Blckbox ? Arno van Kessel ?
  Is het de eigenaar van de foto’s die een aanklacht heeft ingediend ?
  Of hebben we nu een instantie die het internet afzoekt om op deze manier verkapte belasting te heffen, zonder dat een benadeelde een claim indiende ?
  In dat geval zeker niet op een schikkingsvoorstel ingaan…

 5. ANP zijn criminelen, de fotografen daarvan zijn criminelen en het toppunt is zo’n bedrijf als visualrightsgroup, een kakkerlak bedrijf dat teert op het idiote idee dat iemand “schade” zou lijden als de foto per ongeluk wordt overgenomen op een website. In werkelijkheid is er totaal geen schade en de fotograaf wordt gewoon betaald door ANP. Wat een bizarre wereld leven we voortaan in. Het “schadebedrag” is absurd. Jammergenoeg staat het rechtssysteem dit soort criminele wanpraktijken gewoon toe, ANP hoeft niet te bewijzen dat er daadwerkelijk schade geleden is.
  Enfin, ik heb zojuist een kleine donatie gedaan. Succes.

 6. In Nederland kom je niet onder dit soort schikkingsvoorstellen uit. Ze zullen je achtervolgen tot je graf en iedere keer verhogen ze het bedrag fors. Gelegaliseerde maffia praktijken. Pure maffia, vergelijkbaar met het “beschermingsgeld” dat de maffia bij horecaondernemers int, alleen dit is toegestaan.

 7. Zo doen ze dat ook met “vermist” zijn. Eens werd ik “vermist” verklaard en dat stond op 18 maart 2014 in de plaatselijke propagandakrant. “Met onbekende bestemming” vertrokken, en mijn naam, adres, woonplaats, alleen Drs stond er niet bij.
  Bij het avondeten vroeg ik mijn zoon: wil je nog jus op je aardappelen? En, heb je gemerkt dat we zomaar vertrokken zijn? En we weten zelfs niet eens waarheen!?” Stupefait.
  Mijn zus vroeg toen ik het haar vertelde door de telefoon: “Maar wie heeft je dan als vermist opgegeven???” “Niemand!” antwoordde ik.
  Dat doet de staat (van ontbinding) in dit ‘geval’ zelf.

  Een ambtenaar tegenover mij aan de Hemakoffie zei na mij even te hebben gesproken: “Chris ik zal je status eens even opzoeken…”
  Ik wacht met belangstelling, en na enige tijd kijkt zij lijkwit op van haar tablet, die zij ONDER de tafel had bekeken (stel je voor dat een juffrouw in de Hema lunchroom mijn “status’ had gezien…? lol)…
  En ze zegt: “Chris je bent vermist!”
  “Nee hoor” antwoord ik, “ik zit hier tegenover je, wil je nog koffie?
  Dan moet je die wel zelf afrekenen, want ik heb geen geld meer.”

  ik ben nooit een milimeter weggelopen. Het is 24 februari 2015.

  Ze pakken ons namelijk alles af, tot en met al je aangeboren rechten (ALLE), je geld, je gezondheid/immuunsysteem, voertuigen (3!) je kinderen en je huis, je vreugde en je leven, als ze het voor elkaar krijgen…
  Bij mij is dat laatste mislukt. Ik ‘verloor’ het gas in ons huis, dat ze midden in de “winterregeling” hadden afgesloten en kwam uiteindelijk vanwege de kou in een soort ‘crisisopvangplek… Ik werd op tijd wakker om 2.30 die nacht (!) toen zij met de sleutels binnensloop, en ik had de naald al gevonden en ingeleverd…
  Bewustzijn en Liefde hebben mij het leven behouden.

  We bevinden ons in een door een cult gerunde wereld, ACHTER de schermen, een satanische doodskultus noem ik het.
  Zij misleiden, saboteren, terroriseren, roven en moorden, en zij staan alle andersdenkenden naar het leven. Zij ontlopen op slinkse wijze hun verantwoording en berechting, en kunnen doorgaan met hun wandaden. Tot wij… er genoeg van hebben.
  Dus: geef de hoop en de moed nooit op: er komen grote veranderingen.
  Ten Goede! Van ons is een individuele keuze in woord en daad, de belangrijkste bijdrage aan het Goede. Heb de MOED.

 8. Dit vind ik wel zeer bizar aangezien je gewoon doorlinkt naar een post van iemand anders. Die vergoeding is al betaald normaal door de originele gebruiker. Als die jou toelaat om door te linken naar zijn artikel heeft het ANP daar niks mee te maken. Een fotograaf wordt ook niet betaald voor elk exemplaar van de krant dat verkocht wordt met een foto van hem daarin.
  Anderzijds had ik een tijd terug een dispuut met de smeerlappen van het parkeerbedrijf van Tilburg. Een van hun omzetverhogende tactieken bestaat eruit om je een betalingstermijn van 2 weken te geven en dan die brief 3 weken op hun bureau te laten liggen voor ze hem po de post doen. Resultaat: tegen dat je die brief krijgt is de volgende met extra kosten wegens te laat betalen al onderweg. Bewijs dat maar een keer. Zo werd 1 euro die ik zogezegd niet in de parkeermeter had gestoken twee maanden later 120 euro. Extra nadeel, ik woon in België en procederen daarvoor is ondanks EU nog altijd internationaal en dus onbetaalbaar.

 9. Goed idee om geld te vragen voor de boete.

  -Wat een geweldig programma zetten jullie neer!

  Bedankt💚

 10. Ik vind jou, en dat is mijn persoonlijke mening, een ontzettende stakker!!

 11. Ik help gewoon. Al is het alleen maar om alle tijd die jullie erin steken. Ik die het ook. Informatie zoeken en delen. Ben je soms dagen zoet mee. Laat die Johan maar lekker in zijn vet gaar koken. Ik werk minstens 12 uur per dag. En een uitkering is bij lange na niet altijd vrijwillig. Weet ik ook uit ervaring. Ga zo door mannen. Toppers.

 12. Gewoon niet betalen , net als M van Leeuwen zegt , wie is je schuldeiser ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *