Overige

De Machtspiramide Deel 12 – Machtige Inlichtingen – Nederlands ondertiteld

Het zien van de film JFK begin jaren 1990′ was een keerpunt in mijn leven, met name de vermeende rol die “eerbare” diensten als de CIA en FBI speelden. Als ik toen al iets wist over geheime diensten dan kwam dat vast voort uit films als James Bond en series als Mission Impossible. Geheime diensten, dat waren toch spionnen die voorkwamen dat de enkele psychopathische mafketel met veel geld de wereld overnam of vernietigde? Al had ik wel eens geruchten opgevangen dat de vermeend buitenlandse spionagedienst CIA betrokken zou zijn bij de internationale drugshandel en dat met het “verdiende” geld zogenaamde “zwarte operaties” of “black ops” werden uitgevoerd, ofwel zaken die niet door de officiële beugel konden.

Iets wat allerlei vormen aan kon nemen, zo blijkt. Ontvoering. Marteling. Infiltratie. Onrust stoken onder de bevolking van een land met een regering die de Verenigde Staten onwelgevallig was. Het organiseren van staatsgrepen. Moordaanslagen.

De betrokkenheid bij de internationale drugshandel bleek inderdaad waar. Alleen daarover zou ik al een dik boek kunnen schrijven. Maar die zijn er al genoeg, en voorzie liever jullie van dit soort video’s. Toch een paar feitjes.

In de jaren 1930′ werden Franse heroïnelaboratoria, geëxploiteerd door de Corsicaanse maffia onder leiding van Paul Carbone, beschermd door de CIA.

Gedurende de Koreaanse Oorlog, die officieel nooit eindigde, smokkelde Air America, een dekmantelbedrijf van de CIA, naar verluidt heroïne.

Idem tijdens de Vietnamoorlog. Er ging zelfs het verhaal dat heroïne werd gesmokkeld in geprepareerde doodskisten met een dubbele bodem, waarin gesneuvelde soldaten terug werden gebracht om in de VS te worden begraven. Macaber…

En was het niet zo dat de Taliban, aan de macht voor de Amerikaanse inval in Afghanistan, het niet zo op had met drugs? Waren ze niet actief bezig de hele opiumhandel uit te roeien? Toen kwamen de Amerikanen, en plots bloeiden de papavervelden weer als weleer. War on drugs? War for drugs?

Dit volgende deel van de Machtspiramide, de uitmuntende documentairereeks gemaakt door Amerikaans vrijheidsstrijder Derrick Broze, belicht kort de geschiedenis van spionage en geheime diensten alvorens in te gaan op enige aspecten van het inlichtingenapparaat van het VK, de VS, Rusland, Israël en China.

Natuurlijk heeft ook Nederland spionagediensten. De meesten zullen bekend zijn met het bestaan van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, de AIVD.
Maar in november verscheen een onverwacht bericht. NU.NL kopte op 16 november 2020, toen de “corona”-hausse in volle gang was en het protest toenam:

“Leger verzamelde op grote schaal data over groepen als Viruswaarheid.”

Het leidt weinig twijfel dat websites als Niburu, Het Andere Nieuws, misschien zelfs dit kanaal en vele anderen die het goed voor hebben met onze medemensen, in beeld zijn bij ’s lands Inlichtingen. Maar we blijven strijden voor waarheid en vrijheid.

Wederom diepe dank aan Erick van Dijk voor het vertaalwerk!

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.216 times, 1 visits today)