Café Weltschmerz

Docu: State of Control – Nederlands ondertiteld

De Europese Unie en andere globalistische organisaties maken haast met de invoering van een digitale identiteit en CBDC, die het leven makkelijker zouden moeten maken, maar volgens critici het einde zouden betekenen van onze vrijheid.

Voorstanders zeggen uiteraard dat het zo’n vaart niet zal lopen, maar de experts waar documentairemaker Benjamin Jonas van den Brink mee sprak vertellen iets anders. “Meerdere politici zeiden tegen me dat we weliswaar een democratisch systeem hebben, maar dat dit niet automatisch betekent dat dingen die we allemaal onwenselijk vinden ook niet gebeuren. Dat geeft aan hoe machtig centrale bankiers zijn die de digitale munt gaan uitgeven,” zei hij maandag 21 november in blckbx today.

Van den Brink zocht voor State of Control zowel nationale als internationale kenners op, zoals klokkenluider Edward Snowden, financieel journalist Arno Wellens, investeringsbankier Catherine Austin Fitts en SP-Kamerlid Mahir Alkaya. Met hun commentaar en kritiek waarschuwen zij ervoor dat vernieuwingen die gepresenteerd worden als verbeteringen snel kunnen leiden tot een zeer vergaande controlemaatschappij.

CBDC is digitaal geld – vergelijkbaar met cryptomunten, zoals Bitcoin – dat wordt uitgegeven en gecontroleerd door centrale banken. Waar de burger met contant geld nog anoniem aankopen kan doen, is dat met een digitale centrale bankmunt onmogelijk, omdat iedere transactie volledig traceerbaar is. Bovendien kan het geld zo geprogrammeerd worden dat het alleen aan bepaalde zaken uitgegeven kan worden. Ook kunnen er geografische beperkingen opgelegd worden, waarmee het alleen in bepaalde gebieden gespendeerd kan worden. Gekoppeld aan een digitale identiteit leiden deze ontwikkelingen volgens critici tot een sociaal kredietsysteem, waarin vrijheid en anonimiteit tot het verleden behoren.

State of Control is geproduceerd door Debunk Productions van Max von Kreyfelt, die eerder Café Weltschmerz oprichtte.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 8.610 times, 1 visits today)