Overige

De vraaggesprekken met Poetin – Deel 3-4 – Nederlands ondertiteld

Het is wat kleine kinderen doen. Er is ruzie. Er komt een volwassene bij. De aanstichter van het conflict, doorgaans met de grootste mond, beweert bij hoog en bij laag dat het de ander was. Hij heeft echt niks gedaan. Komt je dat bekend voor?

Zo wordt de situatie met betrekking tot Rusland al tientallen jaren geportretteerd in de Westerse media. Rusland, voorheen de Sovjet Unie, ook bekend als “de communisten,” is in alles de grote boosdoener.

Een paar jaar geleden, nog voor “corona,” nadat ik met lede ogen jarenlang zag hoe Rusland in de gevestigde media werd gedemoniseerd, de persoon van Vladimir Poetin in het bijzonder, en in de aanloop naar carnaval, kreeg ik nog het idee om een carnavalskraker op te nemen met de titel “Geef de Russen maar de schuld,” waar in de tekst alles wat je maar kunt bedenken dat misgaat in je leven uiteindelijk de schuld is van “de Russen.”

Trouwens, in de aanloop naar carnaval 2021, uiteindelijk afgelast vanwege een dodelijk virus dat al een jaar lang rondwaarde, had ik nog een idee voor een carnavalshit. Hiervan zou de titel zijn “Corona voor, corona na.” Maar ik dwaal af. Doe ik wel vaker.

Wat je in de Westerse propaganda, want dat is het, nooit hoort is het werkelijke verhaal over Poetin, de puinhoop die hem door dronkenlap Jeltsin in de schoot was geworpen. Tijdens diens bewind, na de val van de muur en het vervolgens instorten van de Sovjet Unie, grepen oligarchen hun kans. Jeltsin stond toe dat het meeste staatsbezit voor een habbekrats werd verkocht aan private ondernemers. Het land werd leeggeroofd door een niets ontziend klein clubje. Zo gaat dat wel vaker.

Dat was Poetins beginpunt. Nu, slechts 24 jaar later, is Rusland onder zijn leiding uit die as verrezen en waarschijnlijk op alle fronten sterker dan ooit. Militair. Economisch. En moreel. Zeker na het interview met Tucker Carlson, waar vooral een groot deel van de niet-Westerse wereld voor het eerst hoorde over de vieze spelletjes tegen Rusland, onder de bezielende leiding van de Verenigde Staten, ongeacht of de president een democraat of een republikein was.

Ze hebben binnen BRICS oersterke bondgenoten als China en het sterk in opkomst zijnde India, naast nieuwe leden Iran en Saoedi Arabië, je weet wel, die twee landen met wereldwijd de grootste olievoorraad. Zou dat misschien de achterliggende reden zijn voor de klimaat-grap? Dat alles elektrisch moet? Omdat men deze bui al zag hangen? Als Amerika nog lang zijn hand overspeelt kan dat blok gewoon de oliekraan richting Amerika (en bondgenoten, je weet wel, zoals bijvoorbeeld Nederland Meeloperland …) dichtdraaien. En dan? Dan komt binnen no time het hele westen krakend en piepend tot stilstand. Einde verhaal.

Ik zei het eerder al. Nederlandse politici zouden er goed aan doen dit alles eens ernstig te overwegen om tot de slotsom te komen dat we aan de verkeerde kant staan. Zowel economisch als moreel.

Neem alle feiten in deze documentaire goed in je op. Hoe had jij gehandeld in Poetins schoenen?

Deel 1↓

De vraaggesprekken met Poetin – Deel 1-4 | Nederlands ondertiteld

Deel 2 ↓

De vraaggesprekken met Poetin – Deel 2-4 | Nederlands ondertiteld

Bron en vertaling: Erick van Dijk

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platform:

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

FB: https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

X: https://twitter.com/VriendenPlek

Gettr: https://gettr.com/user/hetanderenieuws

MeWe: https://mewe.com/hetanderenieuws.41/posts

Signal, kanaal 1: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal, kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 200 times, 1 visits today)