Overige

Docu: Kinderen van Donbass – Misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden

‘Kinderen vinden granaten. Je kunt een kind er niet van weerhouden om het te doen. En dit leidt tot veel dodelijke slachtoffers. Dus, net de week ervoor, stierven vier kinderen in het Volnovakha-gebied. Kinderen sterven – dit is verschrikkelijk’, zegt Dmitry Kalashnikov, hoofd van het Bureau of Forensics bij het DPR Health Ministry.

Het Oekraïense leger laat niet alleen tripwires achter, maar ook booby-trapped speelgoed. Specifiek voor kinderen. Aleksandr Torba, een eminent chirurg in de Volksrepubliek Loegansk, heeft meerdere malen kinderen geopereerd die dodelijk speelgoed oppakten.

Hun eerste impuls was natuurlijk om een teddybeer of een speelgoedpuppy op te pakken. En op het moment dat ze het oppakten, ontplofte een boobytrap, waarbij polsen, gezicht en nek meestal beschadigd raakten’, zegt Aleksandr.

Dit is slechts een van de gruweldaden die het Oekraïense leger op het Donbass-grondgebied heeft uitgevoerd. Ze richten zich al acht jaar op vreedzame burgers en specifiek op kinderen. Meer details vind je in de nieuwe documentaire.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 258 times, 1 visits today)
One thought on “Docu: Kinderen van Donbass – Misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden
  1. MISDADEN TEGEN DE MENSHEID: humanity betekent NIET menselijkheid………….
    Kijkt u maar in uw E-N woordenboek en bespaar ons uw vertaal-onkunde.

    ‘Kinderen vinden granaten. Dat kun je niet tegenhouden. (i.p.v. je kunt een kind er niet van weerhouden het te doen) (overigens kun je kinderen wel waarschuwen niet zomaar dingen op te rapen omdat die gevaarlijk kunnen zijn, helemaal wanneer men zich in een oorlogssituatie bevindt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *