Overige

Duistere overtuigingskracht: Hersenspoeling van Pavlov tot sociale media – Nederlands ondertiteld

In deze voordracht geeft Joel Dimsdale, vooraanstaand professor emeritus psychiatrie aan de Universiteit van Californië in San Diego, VS, en schrijver van talloze boeken en publicaties over zijn vakgebied, een overzicht van zijn laatste boek, “Duistere overtuigingskracht – Een geschiedenis van hersenspoeling van Pavlov tot sociale media.”

Voor wie zich heeft verdiept in deze materie, in staat om de gebruikte mechanismen te herkennen, zal het makkelijker zijn te doorgronden wat momenteel de volledige wereld in zijn greep heeft.

Maar wie niet over dit soort informatie beschikt, in onwetendheid verkeert en leeft in de perceptie dat overheden en bepalende instellingen hun uiterste best doen voor het welzijn van het volk, zal zich niet voor kunnen stellen dat het anders zou kunnen zijn dan in hem/haar werd geprogrammeerd te geloven door de leidende (sociale) media.

Daarom is de informatie in deze video van groot belang. Het vertelt hoe lang er al wordt gezocht naar manieren, ongeacht de weg er naartoe, ethiek schijnt geen rol te spelen, om de massa te beheersen, sturen, manipuleren in al hun denken en het daaruit voortvloeiende handelen. Denk bijvoorbeeld aan verkiezingen, op basis van welke informatie brengt iemand zijn stem uit…?

En het laat zien dat er in deze geschiedenis een ononderbroken lijn loopt, door het heden richting een toekomst die niemand zou willen voor zijn/haar kinderen. De enige manier om hier aan te ontkomen lijkt me “non compliance,” of, zoals die “actie” van vorig rampjaar, “Ik doe niet meer mee.” Burgerlijke ongehoorzaamheid en masse, op basis van gezond verstand, gevoed door degelijke en weloverwogen informatie.

Eén kleine opmerking van mijn kant, maar ik denk niet onbelangrijk; op 52:04 in de video wordt een vraag gesteld of het mogelijk zou zijn een sluipmoordenaar te creëren middels hypnose, tegen de wil en moraliteit van deze persoon, en zonder diens medeweten, goedkeuring of instemming.
Een zogenaamde Manchurian Candidate.

Credits: Erik van Dijk

https://www.bitchute.com/channel/erick_van_dijk/

https://vriendenplek.nl/timeline&u=ErickvanDijk&ref=se

(Visited 772 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Duistere overtuigingskracht: Hersenspoeling van Pavlov tot sociale media – Nederlands ondertiteld
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *