Overige

Erick van Dijk, Video nummer 100 – Vijf Vragen – Nederlands ondertiteld

Vol trots en diepe dankbaarheid plaatsen we de 100ste vertaalde video van meestervertaler Erick van Dijk. Het geeft een stuk inzicht in wie Erick is, graag laten we Erick zelf aan het “woord”;

Dit is video nummer 100. Ik wil iedereen bedanken voor 147.480 views, alleen al op Bitchute, 276 abonnees, en alle bemoedigende reacties!

Voor deze bijzondere gelegenheid heb ik vandaag iets heel anders dan alle andere video’s. Het is een spiritueel filosofische verhandeling die het resultaat is van vijftig jaar zoeken naar informatie en nadenken om een antwoord te vinden op de aloude vragen. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waarom zijn we hier? Wat is “hier” eigenlijk? Wat gebeurt er als we hier weggaan?

Van jongs af aan nam mijn moeder me mee naar de kerk. Ik zat op een Katholieke school, waar de kapelaan twee keer per week godsdienstles gaf. Als kind wilde ik priester worden. Maar al het bidden ten spijt waren mijn persoonlijke omstandigheden alles behalve rooskleurig. Ik verklaarde mezelf atheïst toen ik 11 was.

Mijn nieuwe fascinatie waren UFO’s en het paranormale. Hypnose, uittreding en astraal reizen, esoterie, religieuze filosofie, het occulte. Ik las wat ik krijgen kon, honderden boeken. en uiteindelijk, bijna dertig jaar geleden, stuitte ik op, of werd geleid naar, de Vedische geschriften van India. Hier kwam alles bij elkaar. Al het voorafgaande leek de voorbereidende fase om open te kunnen staan voor wat erin wordt beschreven, hoe fantastisch dit ook lijkt. Maar, eet het, en je weet het. Door het volgen van bepaalde beschreven processen kun je deze ervaringen zelf ondergaan en jezelf van de waarde ervan te overtuigen.

Ik vraag me af hoe velen zich ooit afvragen waarom, in de bekende opsomming van de wereldreligies, namelijk het Christendom, het Jodendom en de Islam, soms aangevuld met Boeddhisme, het Hindoeïsme steevast ontbreekt? Zou het misschien komen omdat de voorstelling wordt gegeven dat het Hindoeïsme niet echt serieus genomen kan worden vanwege de verwarrende overmaat aan Goden, waar de eerste drie zoals dat heet monotheïstisch zijn, ofwel, zij geloven dat er een enkele God bestaat, de Schepper van alles. Wat een misvatting is. In oorsprong is het Hindoeïsme ook monotheïstisch, al verschillen de meningen in verschillende stromingen over precies wie er op de hoogste stoel zit.

Of komt het misschien omdat de werkelijkheid zoals wordt geschetst in de Veda’s zo ver afstaat van onze dagelijkse werkelijkheid dat het geheel gewoon ongeloofwaardig is, een mooi sprookje voor kinderen?

Mijn persoonlijke ervaringen en beleving zeggen me dat alle antwoorden over vragen betreffende de grote lijnen en de details van de totale realiteit zijn vervat in de Veda’s, met name in de Bhagavad Gita en Srimad Bhagavatam, en dat dit de reden is waarom Hindoeïsme de vergeten religieuze filosofie lijkt en er nooit over wordt gesproken. Het lijkt voor het moment een goed bewaard geheim.

Deze 100ste video is de kern van wat ik in vijftig jaar heb opgestoken. Het is de leidraad van mijn leven geworden. Het verschaft begrip, troost en perspectief. Ik kan alleen maar hopen dat dit voor zoveel mogelijk mensen zal mogen gelden.

Je kunt Erick volgen via zijn eigen Bitchute kanaal: https://www.bitchute.com/channel/Dn2nOjrl76U1/

Ook is Erick te volgen via het censuurvrije Vriendenplek: https://vriendenplek.nl/ErickvanDijk

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 841 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *