Overige

Freedom forever V for Vendetta – Nederlands ondertiteld

V for Vendetta is een must-see in een tijd waarin de wereld verandert in een controlemaatschappij, een dystopische dictatuur. 5 november is dé belangrijke datum in deze film, de datum dat Guy Fawkes in 1605 in een kelder onder het Hogerhuis betrapt wordt, met lonten en buskruit in zijn bezit. Het complot staat daarom bekend als het Buskruitverraad. Fawkes en zes andere schuldigen werden opgepakt en wegens hoogverraad ter dood veroordeeld.

Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.

De film:
In de nabije toekomst is de wereld totaal veranderd. Amerika is niet langer de grootmacht die het eens was en in Engeland heeft één man de totale macht gegrepen. Deze Chancellor Adam Sutler (John Hurt) voert een regime dat in zijn ogen het beste is voor de mensen, maar de bevolking zelf is allesbehalve gelukkig. Evey Hammond (Natalie Portman) is één van deze mensen en wanneer zij op een avond na de avondklok naar buiten gaat komt ze in contact met een mysterieuze gemaskerde man genaamd V (Hugo Weaving). Ze komt erachter dat V van plan is het regime van Chancellor Sutler omver te werpen. Zijn inspiratie heeft hij van de Engelse volksheld Guy Fawkes, van enkele eeuwen terug. Deze man had het plan om het parlement op te blazen, een plan dat V ook graag uit wil voeren. Evey wordt tegen haar wil meegezogen in de wereld van V, maar begint gaandeweg de man achter het masker en zijn ideeën te begrijpen. Ondertussen maakt de politie, onder leiding van inspecteur Finch (Stephen Rea) verwoed jacht op V.

Meer over V for Vendetta:

Oproep: Kijk ‘V for Vendetta’ op 5 november!

 

 

(Visited 930 times, 1 visits today)
One thought on “Freedom forever V for Vendetta – Nederlands ondertiteld
  1. Door naar een film te kijken gaat de matrix niet plots in de werkelijke kijk veranderen, in tegendeel, dat is maar theater ook waar je naar zit te kijken! Je moet op zoek gaan wie je zelf bent, uw echte ik dat je zelf bent, niet wat je in deze prison planet wordt geprojecteerd! Je mag wel van een goede film genieten, maar zoek naar wie er echt aan het kijken is, wie is de echte waarnemer? Wat dit matrix brein projecteert, of iets anders? Ben jij het vleeslichaam jasje dat je nu aan hebt gekregen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *