Café Weltschmerz

Gesluierde jaren – Shohreh Feshtali | Boeken die u niet mag lezen

Boeken die u niet mag lezen: Paul Cliteur in gesprek met Shohreh Feshtali
Shohreh Feshtali (1970) vluchtte in 1993 uit Iran naar Nederland. Zij leefde dus de eerste 9 jaar onder het bewind van de Shah (tot 1979). De volgende 14 jaar onder het bewind dat Ayatollah Khomeini introduceerde. Dat wil zeggen: een theocratisch schrikbewind. In Nederland bouwde zij vanaf 1993, toen zij 22 was dus, een nieuw bestaan op. Onlangs verscheen haar autobiografische roman die tevens haar debuut is. Het behandelt de jaren dat zij leefde onder het bewind van de islamisten.
Feshtali’s Gesluierde jaren: verloren vrijheid – verborgen liefde (2022) geeft een prachtig portret van het leven onder de theocratische dictatuur die in Iran in 1979 gevestigd werd en die tot op de dag van vandaag weet stand te houden. Het gaat over een tienermeisje, Shohreh, de schrijfster zelf dus, die probeert haar leven te leiden zonder zich aan te passen aan de nieuwe onmogelijke eisen van een vrouwvijandig regiem.
In het gesprek tussen Cliteur en Feshtali gaan zij in op het boek, haar jaren in Iran, maar bespreken zij ook allerlei gerelateerde onderwerpen, zoals “het geloof” van Feshtali. Zij is duidelijk geen volgeling van Khomeini (om het zacht uit te drukken). Maar wat gelooft zij wel? En wat onderscheidt Khomeini als dictator van andere dictators? Of bestaat nauwelijks verschil?

https://ap.lc/JIMV0

In deze wereld kun je zomaar ineens een social media ban te pakken hebben. Op Facebook bijvoorbeeld, of Twitter. Belangrijk dus om te weten hoe en via welke social media je ons kunt volgen!

Facebook – https://www.facebook.com/hetanderenieuwsnl

Facebook zusterpagina : https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Signal: https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Natuurlijk via www.hetanderenieuws.nl

En via het censuurvrije Vriendenplek.nl  https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws
Hier kun je in vrijheid reageren en communiceren!

(Visited 537 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *