De Nieuwe Wereld

Gezagscrisis in Nederland | Een gesprek met Ad Verbrugge

Marlies Dekkers in gesprek met filosoof Ad Verbrugge over diens spoedig te verschijnen essay voor de ROB getiteld ‘Gezagscrisis.’ “Ieder volk krijgt de regering die het verdient.”

Het vertrouwen van de Nederlander in zijn overheid was nog nooit zo laag. In de toeslagenaffaire, de coronamaatregelen en nu weer het stikstofdossier geeft onze regering keer op keer blijk van haar enorme vervreemding. Volgens filosoof Ad Verbrugge zijn al deze crises tot één kernprobleem terug te voeren: “We zijn de lange termijn uit het oog verloren. Het integrale beeld wordt te weinig benoemd.” In gesprek met Marlies Dekkers weidde Verbrugge uit over zijn aankomende essay ‘Gezagscrisis’ dat hij schreef in opdracht van de Raad van het Openbaar Bestuur. In een klein uur zette hij de kernpunten uiteen, en deed hij een oproep tot een nieuwe oriëntatie op maatschappelijke waarden: “Het goede leven leef je nooit alleen.” Over gezag en laten gezeggen, met Ad Verbrugge.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 364 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *