Over Overige

Het Andere Nieuws – Statement

Wij van Het Andere Nieuws willen, wellicht overbodig, benadrukken dat de door ons geplaatste video’s en/of documentaires niet per se onze persoonlijke mening of overtuiging weergeven. Wij zijn wel van mening dat, als het om grote maatschappelijke problematiek gaat, u zich volledig moet kunnen informeren. Zeker in tijden waarin mogelijk de collectieve gezondheid kan worden bedreigd. U heeft dan niet alleen het recht dit te mogen doen, maar ook de morele plicht jegens uw, en onze, gezondheid. U kunt het altijd met een arts oneens zijn en gebruik maken van het recht een second opinion te vragen. In de huidige crisis is dat niet meer mogelijk. De ‘second opinion’, de andere kijk op zaken, wordt de mond gesnoerd en her en der van de verschillende media geweerd en/of verwijderd. Iets wat in een vrije open democratie niet zou mogen. En toch gebeurt dit dagelijks. Wij van Het Andere Nieuws maken slechts gebruik van het recht om een samensmeltende factor te zijn, en u de mogelijkheid te geven zich maximaal te informeren. Dit is de vrijheid die zo hard nodig is, juist in tijden van crisis.

Wij voelen ons genoodzaakt om deze vrijheid te nemen, immers zijn wij overtuigd dat deze zo kostbare vrijheid op zijn minst stevig onder druk staat, zo niet, al verloren is. Want, vrijheid is geen keuze, ook geen reactie ergens op, al verbeelden we ons dat we vrij zijn omdat we kunnen kiezen. Echte vrijheid is louter waarnemen, zonder bedoelingen, zonder angst voor straf en zonder een beloning te verwachten. Deze diepe ware vrijheid bestaat niet meer.

Verder hoopt Het Andere Nieuws een verbindende rol te kunnen en mogen spelen binnen de Nieuwe Media. Ook hier zijn de tekenen van verdeel & heers aanwezig. De Nieuwe Media heeft de kracht en potentie om uit te groeien tot een eerlijke oprechte media, een media die het nieuws kan verwoorden zoals het is, en niet zo als het gewenst is. De website Het Andere Nieuws doet hier slechts een eerste bescheiden poging toe, simpel omdat het tijd is, hoog tijd!

In contact met ons komen doet u hier: https://hetanderenieuws.nl/over-contact/

(Visited 1.313 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Het Andere Nieuws – Statement
 1. Hi!

  Kijk ik er overheen?

  Kan ik me inschrijven voor een ‘Het Andere Nieuws’ Nieuwsbrief?

  Alvast Reuze bedankt!

  Va Bene

  Fransje FM

 2. Hier nog niet; “Comments are closed” ? Maar onder de andere onderwerpen steeds vaker..

  Terwijl open “debat” en je vrij kunnen uiten zo belangrijk is….. in mijn ogen

 3. Bart, vanwege persoonlijke omstandigheden is het beheer van deze site tijdelijk overgenomen door een paar collega’s van de VVJ, totdat de beheerder deze taak weer volledig op zich kan nemen, zullen we de reacties uit zetten.

  Dank voor je begrip.
  Ella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *