Café Weltschmerz

Het grote Carola-Vaccinatiedebat (deel 2): Burgers slecht geïnformeerd over vaccinatie

“Burgers worden niet goed geïnformeerd over de risico’s van de coronavaccinaties”

De corona-vaccinatiecampagne is in volle gang. De oudste leeftijdsgroepen zijn inmiddels massaal gevaccineerd. Moeten we doorgaan op deze weg? Of zijn er redenen om een pas op de plaats te maken?

In deel 2 van het Grote Corona-Vaccinatiedebat van Café Weltschmerz praten Martine Groeneveld en Karel Beckman met drie deskundigen: neuroloog Dr. Jan Bonte (ook bekend als Jan B. Hommel, https://www.janbhommel.com/), arts Maatschappij en Gezondheid en voormalig directeur GGD Zuidoost-Brabant Dr. Jan Vosters en huisarts Frank Roodenburg.

Zij beantwoorden vragen als: is het verstandig om het vaccin te nemen? Is natuurlijke immuniteit niet beter dan vaccinatie? Worden burgers goed geïnformeerd over de risico’s van de vaccinaties?

Zij zijn het met elkaar eens dat voor jonge mensen de noodzaak om zich te laten vaccineren niet of nauwelijks aanwezig is, terwijl de vaccinaties wel degelijk risico’s met zich meebrengen. Zij benadrukken dat de coronavaccins slechts een tijdelijke toelating hebben en dat hun langetermijneffecten onbekend zijn. Dit klemt des te meer omdat er gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën waarvan de werking onbekend is.

Volgens de drie deskundigen horen kinderen in ieder geval niet tegen corona te worden gevaccineerd.

Mocht u denken: ik laat me vaccineren uit solidariteit, omdat ik dan mijn medemensen niet meer kan besmetten, dan komt u bedrogen uit. Vaccinatie leidt namelijk niet tot het stoppen van de transmissie-keten, vertelt Bonten. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat gevaccineerde mensen een groter risico lopen voor hun omgeving dat niet-gevaccineerden. Zij kunnen namelijk nog wel het virus bij zich dragen, maar hebben dat niet in de gaten, omdat de vaccinatie de symptomen onderdrukt.

De drie artsen spreken er ook hun verbazing over uit dat er zo weinig kritische geluiden doorklinken in de media. “Het zijn altijd dezelfde mensen die je op t.v. ziet.”

(Visited 128 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *