Café Weltschmerz

Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut” – Peter Toonen en Hesther Selbeck

Een ode aan de veerkracht en autonomie van de mens, die zijn leven herinricht en regie neemt voor verandering. Een actueel thema in deze tijd.”

Hesther Selbeck, schrijver van het boek “Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut” is vrijgevestigd systeemtherapeut in Nederland en in Catalonië.

Ze spreekt met Peter over hoe de mens zijn patronen kan doorbreken. En zijn angst kan omzetten naar vertrouwen en autonomie. Wat we hiervoor nodig hebben en wat kunnen we leren van paarden en de natuur.

Op haar 28steheeft Hesther een visioen van Mongoolse paarden, letterlijk ziet ze hen op haar netvlies verschijnen. Vanuit een diepe overtuiging neemt ze haar lot in eigen handen en besluit ze voor twee maanden te paard door Mongolië te trekken. Vol overgave en verbinding vind zij heling tijdens haar persoonlijke reis, waarna ze de innovatieve Contextuele Paardentherapie (CPT) ontwikkelt. Een systeemtherapie behandeling waarbij ze paarden centraal zet als co-therapeut, voor volwassenen en jongeren met complex psychiatrisch gedrag en hun ouders.

Ontwapenend eerlijk en met humor maakt ze in haar boek de lezer deelgenoot van haar persoonlijke ontwikkeling: haar zoektocht naar zingeving in estatic dance en meditatie, haar bestaansrecht in relaties en haar spirituele ingevingen en dromen.

(Visited 308 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *