Café Weltschmerz

Hoe angst ons brein programmeert – Pieter Stuurman en Eddie Tjon Fo

De oorzaak van je handelen ontstaat al tijdens de vorming van je DNA en dus in de periode van conceptie tot aan geboorte. Maar nog belangrijker is de periode van 0 tot 8 jaar, waarin je opvoeders maximale invloed uitoefenen op jouw kernwaarden als mens. Deze twee periodes maken je biologisch gezien een uniek wezen. Hoe zeer zijn we de baas over onze eigen gedachten, ons handelen en onze overtuigingen? Volgens Tjon Fo in veel mindere mate dan men denkt. Angst is een slechte raadgever, maar het is tevens de raadgever met de meeste invloed op het denken en handelen van de mens. Hierin ligt tevens de verklaring voor de acceptatie van onlogische en onzinnige wetten en maatregelen die men het afgelopen anderhalf jaar krijgt opgelegd, aldus Tjon Fo. In gesprek met Pieter Stuurman vertelt Eddie Tjon Fo hoe het menselijk brein zich heeft laten programmeren en nog steeds laat programmeren. De programmering kán echter ongedaan gemaakt worden, waarna het brein de eigen biologische gebruiksaanwijzing terugkrijgt.

(Visited 527 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Hoe angst ons brein programmeert – Pieter Stuurman en Eddie Tjon Fo
  1. Heb mij groen en geel geërgerd ,aan Pieter Stuurman die de heer Eddie Tjon Fo werkelijk constant in de reden viel !
    Hij (Stuurman) zorgde er voor dat Tjon Fo nooit kon uitspreken ,hierdoor liep de irritatie mijnerzijds zo hoog op dat ik ondanks mijn interesse in Tjon Fo,s pogingen tot uitleg ik van het hele verhaal vrijwel niets heb opgestoken.
    Ik kan mij geen beter voorbeeld bedenken hoe je een interview verpest/ met (vr.) groeten M.Dekkers.

  2. Beste M.Dekkers, ik vond van niet. Misschien lag het aan uw hormonale status.

    Geweldig gesprek! Hoop snel meer te horen van dhr. Eddie Tjon Fo. Neurowetenschap zou verplichte kost moeten zijn op de lagere school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *