De Nieuwe Wereld

Hoe heroveren we onze economie? | Gesprek met Joris Tieleman

Martijn Jeroen van der Linden in gesprek met hoofdeconoom van Our New Economy Joris Tieleman over diens boek Economy Studies: a guide to rethinking economics education. “Het economie onderwijs zit vast.”

Het thema economieondewijs wordt zelden als heel spannend gezien. Toch worden de machtigste technocraten van morgen aan economiefaculteiten opgeleid. En wat leren ze daar? Veel te weinig, wat betreft Our New Economy econoom Joris Tieleman. Economiefaculteiten wereldwijd zijn in de bang van één economische theorie wiens basisprincipes steeds vaker door de ervaring worden weersproken. Daarom is het belangrijk dat pluraliteit terugkeert in het economieonderwijs. In gesprek met Martijn van der Linden bepleitte Tieleman meer diversiteit, en ging hij in op enkele cruciale zwaktes van het heersende paradigma: “In de neoklassieke theorie heb je markt en marktfalen. Maar je hebt geen andere vormen van organiseren zoals netwerken en coöperatieven. Dat bestaat gewoon niet!” Jong geleerd is oud gedaan, met Joris Tieleman.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Let op! De VriendenPlekactie loopt t/m 31 oktober, je hebt dus nog een paar dagen om je gratis “goldmembership” te claimen!

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 291 times, 1 visits today)