Blckbx

‘Ik sterf nog liever dan dat ik opgeef,’ zegt melkveehouder Jan van Zanten

Melkveehouder Jan van Zanten lucht samen met zijn collega-boer Harm-Jan Hoeven zijn hart bij Flavio Pasquino in de blckbx-studio over wat hem allemaal dwars zit in deze onzekere tijden, waarin het bestaansrecht van de boeren en heel veel andere Nederlanders op de tocht staat. ‘Er zit geen waarheid in het hele stikstofverhaal.‘

Jan van Zanten en Harm-Jan Hoeven zijn twee gepassioneerde melkveehouders. In een diepgaand en soms ook emotioneel gesprek leggen zij aan Flavio en de kijkers uit wat er in hun ogen allemaal niet klopt aan het stikstofbeleid van de regering, hoe oneerlijk het is, wat volgens hen de echte motieven zijn achter het wegsaneren van de boeren en wat de enorme gevolgen uiteindelijk zullen zijn voor de rest van de Nederlandse bevolking als tot wel vijftig procent van de boeren zou moeten verdwijnen. “Wij hebben distributiecentra geblokkeerd, niet uit vandalisme maar om de boodschap uit te dragen, jongens ,als dit doorgaat dan zijn straks de schappen leeg.”

‘Onbetrouwbare overheid’
Tijdens het gesprek blijkt dat beide heren niet alleen kaas te hebben gegeten van de melkveehouderij. Hun wantrouwen in de ‘onbetrouwbare overheid’ is groot, ook als het gaat om de energiecrisis bijvoorbeeld, of de oorlog in Oekraïne. “Hoe de regering met het volk omgaat. Daar word ik helemaal pislink van.”

Maar ze weigeren de strijd om hun voortbestaan, en de onafhankelijkheid van Nederland, zomaar op te geven. “De grootste strijd moet nog komen. Ik sterf nog liever dan dat ik opgeef. Maar we willen niet vechten, we willen niks in de fik steken, maar we willen wel de waarheid. En er zit geen waarheid in het hele stikstofverhaal.”

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 193 times, 1 visits today)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *