Blckbx

Ik zie uitsluiting net als in de jaren 30 zei Rabbijn Tamarah Benima, maar wat er toen gebeurde…

Note: in de uitzending staat Rabbijn per abuis met één B geschreven, bij de naamtitel van Tamarah Benima.

“Speel niet met vuur door ongevaccineerden weg te zetten als gevaar voor de volksgezondheid, zoals minister de jonge met regelmaat doet”, sprak Rabbijn Tamarah Benima op 28 oktober de menigte toe tijdens de jaarlijkse prestigieuze Rede van Fryslân. De vraag die bekent staat om haar scherpe maar altijd intellectuele tong, kaartte de totalitaire tendensen aan, zoals de aanval op de waarheid, Woke, de macht van big tech, de toenemende censuur. Grote ophef volgde nadat Benima de corona-maatregelen – die zorgen voor een wereldwijde demonisering van bepaalde groepen mensen – met de jaren 30 vergeleek. In de Q&A die volgde waar mensen vragen konden stellen aan de spreker, ontstond commotie toe aanwezig Burgemeester van Friesland, Sybrand Haersma Buma zijn ongenoegen uitte.

“ Ik vind het een stuitende vergelijking. We proberen een samenleving te maken waarin het virus weggaat. Daar past geen vergelijking met de wijze waarop de joden in de oorlog zijn vermoord. Nederland is een democratie. Ik wil de vergelijking met Nazi-Duitlsand niet zien. Het emotioneert me”, aldus Buna.

4 grote Joodse organisaties waaronder het CIDI maar ook het het Nieuw Israëlitisch Weekblad – het oudste opinieblad van Nederland, waar ze nota bene zelf jarenlang columnist was – opende een heksenjacht op de vrouw die bij BLCKBX aan tafel zit en haar functie als Rabbijn onlangs beëindigde vanwege de grote ophef in de progressief Joodse gemeente Noord Nederland. Zo was op de site van Nieuw Israëlitisch Weekblad te lezen;

“Nog geen zes weken nadat vijf vooraanstaande Joodse organisaties de Tweede Kamer opriepen geen vergelijkingen te maken tussen de coronacrisis en het naziregime, deed rabbijn Tamarah Benima precies dat. Hoe staat haar progressieve kehila, Beit Ha’Chidush, tegenover die uitspraken?”

Programmamaker Flavio Pasquino neemt ruim de tijd voor Rabbijn Tamarah Benima en praat met haar over De Rede van Fryslân, over Woke, over totalitarisme en de vergelijk met de jaren 30 die kennelijk niet gemaakt mag worden.

De volledige Rede van Fryslân is hieronder te zien

(Visited 1.217 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ik zie uitsluiting net als in de jaren 30 zei Rabbijn Tamarah Benima, maar wat er toen gebeurde…
 1. Als de overheid ECHT voor de veiligheid van de burger zou gaan ,dan zou zij ONMIDDELLIJK stoppen met een “vaccin”( dat nog steeds niet is goedgekeurd en waarvoor de producenten GEEN verantwoordelijkheid nemen!!) te BLIJVEN injecteren, waardoor al meer dan duizenden mensen het leven hebben gelaten…….
  NORMALITER wordt een vaccin ONMIDDELLIJK STOP gezet , als dit een EEN PAAR doden veroorzaakt…..

  WORDT WAKKER KAMERLEDEN en SYBRAND Buma etc. Jullie verliezen de realiteit uit het oog.. !

  Dank Tamarah, geweldig gesproken en dank Flavio .

  NB Maak niet normaal wat NIET normaal is !!

 2. Mooi invoelend en intelligent gesprek
  En inderdaad, als zij al niet mag wijzen op de gevaren van uitsluiting, wie dan wel?
  En Buma, ach, moet je daar nog woorden aan vuil maken. Maar misschien zegt zijn ( Friese ?, geloof je het zelf ) onderbewustzijn wel tegen hem dat Tamarah nog wel eens gelijk kan hebben, en ja dan realiseert hij zich dat hij zijn taak als burgemeester verzaakt. Dan moet hij pas echt ballen laten zien.
  Corrie

 3. Zoals t er nu aan toe gaat glijdt maatschappij af naar verdeeldheid en totalirisme.
  Buma moet zich schamen door zo te doemdenken en dan de niet gevaccineerden naar de spuit te dwingen?
  Hij mag niet de niet gevaccineerden niet wegkijken, maar dialoog aangaan?
  Net als Benina en Baudet kun je om hun uitspraken niet veroordelen, maar juist zien als een waarschuwing, dat de samenleving niet afglijdt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *