De Andere Krant

In de Andere Krant – Hou vast aan oude termijnbedrag

Deze week in De Andere Krant. Steeds meer Nederlanders kunnen hun energie rekening niet betalen, een humanitaire ramp dreigt en we berichten over een actie waarin mensen worden opgeroepen om hun oude termijnbedrag te blijven betalen. We hebben de brandweer voor vrijheid gesproken. Een artikel van Ido Dijkstra over een nieuwe crisis, de watercrisis. Sylvia Slegers schrijft over niet toereikende metingen voor 5G straling. Verder over weermanipulatie, de Spaanse griep die weer tot leven wordt gebracht en de oversterfte onder kinderen in Europa. Een groot interview met Mattias Desmet over alle kritiek die hij van alle kanten ontvangt en hoe bij de toekomst ziet. Columns van Karel Beckman en Hans Siepel die het gemoed verlichten. En een zeer interessant artikel van John Pilger over propaganda.

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 1.307 times, 1 visits today)
7 thoughts on “In de Andere Krant – Hou vast aan oude termijnbedrag
 1. Het was Pieter Stuurman die in het stukje met shohrah Feshtali in het stukje ” pandemie van pricipeloosheid” zei dat je je aan je oude termijnbedrag moet houden en als je een vette verhoging krijgt moet je die incasseerders maar naar de verantwoordelijken sturen. Als we dat allemaal zouden doen zou het de nodige effecten hebben hoopt hij.

 2. Betaal een zo laag mogelijk termijnbedrag en spaar de rest zelf, voor het eindbedrag.
  Als de provider failliet gaat, ben je dan minder kwijt.
  Je hoeft dan alleen de rest bij te betalen, die je schuldig bent.
  Als je al meer hebt betaald dan je schuldig bent, dan ben je dat bij faillisement kwijt.

 3. Mensen in Nederland moeten oppassen met de huidige energieprijzen en hun leverancier.

  Als de energieboer (Essent, BudgetEnergie, GreenChoice, wie dan ook) jouw voorschot van bijvoorbeeld 150 naar 450 heeft gezet, zet dan alles op alles op terug te gaan naar 150 en spaar zelf die 300 extra in een potje ernaast om je Jaarafrekening te kunnen betalen. Spaar het bedrag echt zelf op, geef het niet uit. Als dit al een aantal maanden gaande is, doe dan een berekening en zet het bijvoorbeeld terug op 75 per maand. Of zorg ervoor dat je vanaf het moment dat je voorschotbedrag aangepast is, je dat extraatje gaat sparen.

  De reden is dat ook de energieleverancier het moeilijk heeft. Zodra die straks niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen, gaan zij “failliet” en ben jij je (teveel betaalde) voorschotten kwijt. Met alle gevolgen ook nog eens van dien op je “nieuwe” jaarafrekening. Je krijgt nul euro terug. Al betaal je nu 1000 per maand voor een leuk spaarpotje, dat geld ben je dan kwijt. Als consument sta je achterin de rij.

  Pas dus op. De energieleverancier moet gewoon jouw voorgestelde voorschottarief hanteren. BudgetEnergie wil dit in veel gevallen niet (“max 20%” las ik hier al, gister). Stuur in dat geval een brief en/of doe een melding bij de ACM.

  Zie voor een voorbeeldbrief de volgende link:
  https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/elektriciteit-en-gas/voorbeeldbrief-termijnbedrag-energie-verlagen-of-verhogen

  De energieprijzen zullen namelijk nog meer stijgen en niet elke leverancier kan dit volhouden. Het is beter voor jezelf om het verhoogde voorschotbedrag opzij te leggen (eventueel met 10-20% extra) en de prijzen maandelijk in de gaten te houden (de meterstanden, huidige prijs binnen je contract, vermenigvuldig dat met bijvoorbeeld 1.20).

 4. Een fantastisch initiatief van Maurice van den Bosch, bestuursvoorzitter OLVG, Amsterdam.

  Hij roept collegae op 5000,- bij te dragen aan een steunfonds voor minder bedeelde ziekenhuis-medewerk(st)ers, schreef het ad.

  Hierbij ook een suggestie voor de welgestelde weffers in Nederland en daarbuiten, mede ter voorbereiding op het door hen voor zichzelf gewenste ‘niets bezitten en gelukkig zijn’:
  o.m. aan maxima z., mark r., klaus ss., hr h, charles w., mathilde van s.c., jacinda a., barbara b., karl l., karl n., rania van j.,: waarom dit initiatief niet nagevolgd t.b.v. jullie medeburgers?
  maxima en w.a. zouden bijvoorbeeld hun loonsverhoging van 450.000,- geheel in genoemd fonds kunnen storten, alsmede wat ze verder niet meer nodig zullen hebben aan liquide en transport-middelen, overtollige sieraden, kleding, meubels, roeibootjes, schilderijen, levende have, gezien hun nobele toekomstplannen. Verder natuurlijk hun huidige woningen: die hebben ze binnenkort ook niet meer nodig nu de tenten binnenkort worden opgezet.
  En men brengt dan in praktijk wat God wil dat we doen:
  ‘do unto others as you would have them do unto you’
  Iets beters kunnen we niet voor anderen doen……..

 5. Aanvulling: en de miljoenen die rutte en mede-tuig v.d.r. ontvingen van bill genocide, klaus ss etc.
  als smeergeld kunnen ook in het fonds meegenomen worden, evenals de geheime miljoenen voor cardiologen in NL en natuurlijk de miljoenen van sywert v.d.l..

  John de Mol kan waarschijnlijk ook wel een miljoentje missen zonder minder te (hoeven) eten.

  Daarbij wordt nog gezwegen over de miljardairs her en der op de wereld. Een of enkele miljarden afschuiven? het maakt voor hun niets uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *