Ledennieuws VVJ

Interessante Tijden: Sigrid Kaag bereid Nederland afgrond in te trekken

Het Andere Nieuws is lid van de Vereniging voor Vrije Journalisten. Binnen de VVJ hebben we afgesproken dat ieder op zijn eigen website aandacht schenkt aan de andere leden binnen de vereniging. Zo krijgt ieder de beschikking over een breder, en wellicht ander, publiek en krijg jij blogs, artikelen en video’s te zien die je anders wellicht niet tegen was gekomen. Zo helpen we elkaar.

In deze categorie vind je dus artikelen en video’s van andere Vrije Journalisten. Soms zullen we een introductie van een artikel plaatsen en kun je verder lezen op de site van de betreffende collega. Onderaan de post wordt altijd de link naar het originele artikel geplaatst.

We wensen je veel plezier bij onze collega’s!

Een lezer van Interessante Tijden attendeerde mij op de toespraak die vice-premier Sigrid Kaag (D66) gaf in Brussel op 6 september, waarin zij zich God waant. Ze wil als hoeder van de schatkist (Financiën) ‘de strijd tegen klimaatverandering’ aangaan zonder enige achting voor koopkracht, inflatie en de verwoestende economische gevolgen van de duizenden miljarden euro’s lastenverzwaringen. Wat moet je nu nog doen, wanneer je bestuurders krankzinnig zijn geworden en bereid zijn om het hele land de afgrond in te trekken?

We citeren Kaag in Brussel:

De strijd tegen klimaatverandering vergt iets van ons allen. Van ons als consument, van ons als beleidsmakers, van bedrijven en financiële instellingen. Daarbij is het belangrijk dat we samenwerken, want aan onze grenzen heeft het klimaat geen boodschap. Dat kunnen we klaarspelen met gezamenlijk Europees beleid en met klimaatactie vanuit de financiële instellingen, bedrijven en burgers.

Allereerst moeten we het nationaal laten zien. Het Nederlandse kabinet heeft grote ambities en daarom streven we naar een CO2-reductie van 60% ( = welvaartsreductie van 60% RZ)  in 2030, 80% in 2040 en klimaatneutraliteit in 2050.

We voelen ons daarbij gesterkt door de ambities van de Europese Commissie, die met Fitfor55 laat zien de juiste prioriteiten te stellen. Nu is het zaak dat dat de Raad met het Europees Parlement tot een akkoord komt. Ik roep hen op daarbij te volharden in de ambities.

Lees dit hele artikel geschreven door auteur Rypke Zeilmaker op de website van Interessante Tijden:

Sigrid Kaag bereid Nederland afgrond in te trekken

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

 

(Visited 1.465 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Interessante Tijden: Sigrid Kaag bereid Nederland afgrond in te trekken
 1. In een wagen van reisbureau Pas, gedreven door het rad van avontuur, maakt Heer Bommel een reis met attracties die maar weinigen kunnen navertellen.

  “Want”, aldus Pas, “herinneringen zonder ervaringen zijn als luchtbellen vol stinkende gassen! hehehe!”

  Het zal met Sigrid Kaag in haar grote reisavontuur anders aflopen dan met heer Olivier B. Bommel.

 2. bron: https://www.villamedia.nl/artikel/ook-omroep-max-geeft-medewerkers-crisiscompensatie

  Ook Omroep MAX gaat werknemers de komende drie maanden crisiscompensatie geven, zo heeft omroepbaas Jan Slagter laten weten. Eerder maakte ook AVROTROS bekend medewerkers en zzp’ers te willen helpen in deze tijden van inflatie en koopkrachtdaling, zolang de overheid dat niet doet. Laatste wijziging: 9 september 2022, 16:41

  ‘De huidige energiecrisis en torenhoge inflatie treft veel mensen in de portemonnee’, aldus Slagter. ‘Bij de een komt de klap harder aan dan bij de ander. Als werkgever voel ik de verantwoordelijkheid om te kijken of we een rol kunnen spelen om deze financiële tegenvallers enigszins op te vangen. Vanaf oktober doet MAX een tijdelijke financiële tegemoetkoming aan het vaste personeel. Deze regeling loopt in principe tot en met december 2022. Naar een regeling voor vaste freelancers kijken we nog.’

  De regeling houdt in dat werknemers tussen de 100 en 300 euro netto per maand erbij krijgen. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het salaris.

  BNNVARA
  BNNVARA laat vrijdagmiddag weten ‘ook te kijken naar de mogelijkheden om onze medewerkers te kunnen helpen in deze periode van hoge inflatie.”
  KRO-NCRV laat weten ‘als onderdeel van de publieke omroep hierover eerst in gesprek te gaan met collega-omroepen alvorens ons individueel uit te spreken over het navolgen van deze actie. De lonen worden betaald vanuit belastinggeld en hier gaan wij uiteraard zeer zorgvuldig mee om’. De VPRO laat desgevraagd weten ‘vooralsnog voldoende verhoging in de cao te zien. Daarnaast gaan we zorgvuldig om met betalingen in de lijn van fair practice-afspraken’.

  De NVJ roept alle andere omroepen, uitgevers en mediabedrijven op om het voorbeeld van AVROTROS en Omroep MAX te volgen.

  Bron: https://www.villamedia.nl/artikel/ook-omroep-max-geeft-medewerkers-crisiscompensatie

 3. Gesprekken/polderen/max.VPRO…? wtf @ Ton den Hollander..
  energiecrisis en torenhoge inflatie?
  Wij lopen hier minstens 3 jaar vooruit op jou. Over de ..huidige Hoge inflatie hebben ik tenminsten 6 maanden geleden al een voorspelling gedaan en mijn oordeel geplaatst.

  Je hebt je programma gemist?
  https://www.npo3.nl/first-dates/09-09-2022/BV_101408546
  Je Transdingetjes ABCDEF & Pedo,s die onze kinderen en kleinkinderen kapot maken?
  Soms wacht met opzet 3 mnd of n half jaartje, en doe dan n poging jou msm te bekijken.

  Ga toch lekker verder slapen Ton of neem n booster prik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *