Café Weltschmerz

Jeroen Pols | Science Summit Uncensored 2022

Jeroen Pols graduated in 2003 with a specialization in criminal law. Since then, he has mainly conducted administrative and civil proceedings. For the past 17 years, he has litigated against governments that ignore and misuse laws and regulations.The numerous procedures surrounding the regional information expertise centre have regularly attracted attention in recent years. The focus of the proceedings is on the illegality of the integrated approach in which the collaborating authorities structurally set aside laws and regulations and violate civil rights.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 553 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Jeroen Pols | Science Summit Uncensored 2022
 1. VERVANG VERA BERGKAMP 24-09-’22.
  Er is wel vaker geïnsinueerd in de Tweede Kamer, gescholden, gehuild en op lessenaartjes getrommeld. Er is zelfs wel gezongen: het Lied van de 8-urendag, waarmee de socialisten in 1919 hun vreugde over de veranderde werktijden lieten blijken. Het gezang lokte een tegenlied uit vanuit de rechterflank van de Kamer. Ik ben even kwijt of de zangers ook op de banken gingen staan, maar ik sluit het niet uit. Er zijn Kamerleden uit de vergaderzaal verwijderd, het spreekrecht is hun ontnomen en wat je je verder allemaal voorstelt bij parlementen in vurige zuidelijke landen. Vechtpartijen ook, zij het niet in de zaal, maar in de coulissen. Er is een prachtige, korrelige foto waar een Kamerlid van de Boerenpartij met zijn aktetas probeert zijn blauwe oog te verbergen. Ik bedoel maar, wie denkt dat wij Nederlanders zulke chique en ingehouden autoriteiten hebben, zit er naast. Ze lijken best op ons.
  Gelijke behandeling
  Thierry Baudet hield een betoog. Dat is zijn recht als volksvertegenwoordiger en wie zijn partij wil beschadigen, doet er zelfs goed aan hem ongestoord uit te laten praten. Aan de andere kant, als je de onmiskenbare insinuatie richting minister Sigrid Kaag te ver vindt gaan, dan treed je op. Het risico dat je de spreker bij zijn achterban tot held verheft, neem je dan op de koop toe. Meer smaken zijn er niet. Nou ja, er is nog een smaak en dat is die van de gelijke behandeling. Als je Baudet het woord ontneemt, dan ook anderen. Lastig, want is ‘klimaatpsychopaat’ (Geert Wilders over Rob Jetten) even schandelijk als de insinuatie dat Kaag een spion is? En wat te doen met een minister die kort geleden nog de Kamerleden Baudet en Van Haga kwalificeerde als ‘onwelriekende reuzel’? Een tekst die Dilan Yesilgöz niet ontsnapte tijdens een hoogoplopende discussie, maar die ze debiteerde tijdens de H.J. Schoo-lezing, lang tevoren voorbereid door haar ambtenaren. Een kabinetsstandpunt, want het kabinet spreekt altijd met één mond, ook als het mensen beledigt. Dan heb je ook nog de non-verbale belediging. Die komt veelvuldig voor, vooral onder bewindslieden die zoals bekend niet naar de interruptiemicrofoon kunnen grijpen. Met de rug naar een Kamerlid gaan zitten omdat je diens betoog of zelfs bestaan niet bevalt (Hugo de Jonge). Of het voortdurend blazen, neerbuigend grimlachen en de ogen wegdraaien (Sigrid Kaag, slachtoffer en dader tegelijk).
  Volmaakt ongeschikt
  U en ik moeten er niet aan denken om in dit soort zaken te moeten beslissen. Maar u en ik zijn ook geen Kamervoorzitter. Dat is Vera Bergkamp, benoemd achter de schermen in een dealtje tussen Rutte en Kaag. De gevierde Khadija Arib (PvdA) moest het veld ruimen en de minstens zo goede vicevoorzitter Martin Bosma zal het nooit worden, want PVV: Bergkamp is volmaakt ongeschikt voor haar werk. Ze is bang, onzeker en onbeholpen. Ze heeft geen gevoel voor de dynamiek van debatten, mist mensenkennis en haalt de vaart uit elke discussie. Ze wekt bovendien vaak de schijn, we zijn mild vandaag, de coalitiepartijen en het kabinet voor te trekken en de oppositie kort te houden.
  Opgejaagd hert
  Het incident met Baudet leidde tot haar definitieve demasqué. Ze liet Baudet eerst zijn gang gaan (Wat nog te verdedigen is, zie boven), probeerde hem toen een beetje te temperen Hulpeloos), accepteerde vervolgens de demonstratieve exodus van het kabinet (Een blunder) en rende uiteindelijk als een opgejaagd hert met wijd opengesperde ogen door de vergaderzaal om de boel weer op de rails te krijgen. De Kamer steunde haar achteraf, maar van harte ging het niet. Op naar het volgende incident met deze voorzitter of komen de dames en heren volksvertegenwoordigers die anderen zo graag de maat nemen, eindelijk in beweging? Gratis tip: vervang V. Bergkamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *