Overige

Mieke Mosmuller: Europa: verordeningen op de moraliteit

Wanneer je de spiritualiteit afschaft en je schaft de religie af, je schaft God af, je schaft alle verschillen tussen mensen af, dan kom je zover dat je eigenlijk ook niet meer weet wat moraliteit is. In de natuur vind je die moraliteit niet, je vindt die in feite alleen bij de mens, maar je zou kunnen zeggen dat de mens alleen maar een moreel wezen is uit angst voor boete of straf of iets in die geest wat je vervelend vindt. En dat je dus, wanneer je vrij zou zijn, dat je dan erop los zou leven en meedogenloos om je heen zou meppen, waarbij iedereen die je in de weg komt plaats moet maken en dan zou het het recht van de sterkste zijn uiteindelijk. Daar is natuurlijk geen sprake van moraliteit. Maar we zien een tendens in de organisatie van de menselijke verhoudingen, dat de gedachten in die richting worden gebracht. Dat je als mens niet een eigen individuele moraliteit in je draagt, maar dat je moet worden opgevoed en dat je ook in toom moet worden gehouden. En wie moet dat dan doen?

(Visited 458 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Mieke Mosmuller: Europa: verordeningen op de moraliteit
 1. Godsdienst is geen spiritualiteit, het zijn bijgeloof, leugens & bedrog! Spirit is ieder mens zelf, of men het weet of niet! Het lichaam heeft geen ziel, jij bent de ziel, zonder U kan dat lichaam helemaal niets uit zichzelf bewust doen, dan handelt het als robot, maar niet als bewust mens! Een spirit is nooit ondergeschikt of slaaf van een systeem of rituelen van instituten die controle willen over de vrijheid van de spirit! Politieke systemen & godsdienstige instituten zijn evil controle systemen van een dystopie!

 2. Mohammedanisme bijvoorbeeld is ook een systeem dat gebaseerd is op terror & angst! Net als alle politieke systemen ook op gebaseerd zijn! Staatisme is ook een gevaarlijk geloof! (YT, Larken Rose). Godstiensten & politieke systemen zijn dus beide gebaseerd op angst & terror! Het onderdrukken van de mensenrechten & ook individuele vrij́heid, het zijn altijd heersers of autoritairians die daar de lakens uitdelen, die boven de mensenrechten staan, je mogen dwingen & je als een slaaf behandelen!

 3. Het merendeel van het verzet in WO II bestond in ieder geval uit mensen die niet in de kerk zaten.
  De hulp door roma en sinti en joden uit seculiere hoek aan verzet is een nauwelijks geschreven
  deel van de WO II-geschiedenis. Vreemd.

  Moraliteit zit in je zelf en heeft niets te maken met godsdienst. Eens met XB.
  Aantjes is nog steeds een ‘prachtig’ voorbeeld van een kerkelijke verrader. Hij staat in de analen
  van mijn familie als gids naar de kampen!

  Voorzitter van de campingraad, ja van kampen heeft ie verstand merkte mijn oom op met zijn
  zwarte humor. Nooit achterstallig loon ontvangen voor bijna dood gewerkt in het ausrotten door
  de toenmalige ‘normale nazis’.

  Nu hoor je dagelijks in de kamer heel ‘normale christelijke kamerleden’… luistert goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *