University of me

NOS Manipulatie zonder desinformatie

De krant die brengt de leugens in het land. Het is een oud gezegde. Maar hoe doen zij dat nu precies en waarom valt zo ontzettend weinig mensen dat op?

Dat komt omdat de NOS striktgenomen zelden leugens verspreid. NOS, maar ook andere omroepen, vaak wereldwijd, hebben vanuit hun redactie een bepaalde kijk op de wereld. Een politieke voorkeur. Deze voorkeur wordt vertaald in de berichtgeving, met als gevolg dat argeloze televisiekijkers en krantenlezers de indruk krijgen dat het de enige waarheid is, die wordt verteld.

Rusland is slecht, China is streng, Palestijnen gevaarlijk en Amerikanen goed. Populisme wordt bestreden en zogenaamd democratische leiders en klimaat worden gepropageerd. Dat maakt het NOS Journaal tot een verlengstuk van de coalitie, in plaats van een spiegel van onze samenleving.

Hoe dat precies werkt, dat ontdek je in deze video.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 502 times, 1 visits today)