Café Weltschmerz

Op naar nieuw onderwijs – Nieuwe Wereld Ondernemers

In deze derde aflevering van Nieuwe Wereld Ondernemers gaat Olaf Weller van Keuze Vrij Bij Mij, in gesprek met Kelly van de Goorbergh en Judith Kalb die een nieuwe basis- én middelbare school starten in Vlaardingen, genaamd De Ondernemende School – Natuurtalent. We bespreken waar ze tegenaan zijn gelopen met hun eigen kinderen en wat hun drijfveren zijn om deze school te gaan ondernemen.

Ingrid Busink, mede-oprichter van De Ondernemende School schuift ook aan. Haar organisatie helpt ouders en leerkrachten, zoals Kelly en Judith, bij het opzetten van een nieuwe school. Tegenwoordig starten er veel B3 scholen, maar De Ondernemende School doet het anders en begeleidt vooral het opzetten van B1 scholen die door de overheid bekostigd worden. Hierdoor wordt het onderwijs voor meer mensen betaalbaar. In hun ogen is er ook als B1-school veel winst te behalen qua vrijheid voor de leraren en de leerlingen.

Ingrid vertelt over de opzet en visie die de afgelopen jaren vanuit de ervaring met het opzetten van scholen is ontwikkeld en nu samen met andere initiatiefnemers wordt gerealiseerd.
Kelly van de Goorbergh en Judith Kalb verzamelen op dit moment de benodigde handtekeningen voor hun Ondernemende School Natuurtalent in Vlaardingen. Je kunt hen (en andere initiatiefnemers) helpen door je handtekening te zetten in jouw regio: [https://www.deondernemendeschool.nl/initiatieven-van-de-ondernemende-school/](https://www.deondernemendeschool.nl/initiatieven-van-de-ondernemende-school/ “?”)

We leven in een tijd waarin ondernemers enorme uitdagingen voor hun kiezen krijgen. We weten steeds beter wat we niet meer willen, maar wat willen we dan wél? Middels Nieuwe Wereld Ondernemers zoeken we naar antwoorden op die vraag. Dat doen we door ondernemers, pioniers en experts te interviewen en door gelijkgestemde ondernemers live en online bij elkaar te brengen in hét nieuwe ondernemersnetwerk voor verbinding, inspiratie
en co-creatie.

Ga naar [https://nieuwewereldondernemers.nl/](https://nieuwewereldondernemers.nl/ “?”) voor meer informatie over dit netwerk, vind bijeenkomsten bij jou in de buurt of help mee om deze te organiseren.

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 476 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Op naar nieuw onderwijs – Nieuwe Wereld Ondernemers
 1. Olaf Weller hoort NIET thuis op uw site: hij is een gevaar voor niet-gevaccineerden, zoals eerder meegedeeld.
  U dient deze persoon geen podium te geven: zijn poging gevaccineerden en ongevaccineerden samen te brengen is ronduit krankzinnig.
  Voorzover nodig wordt dit ook nog eens bevestigd door de arts Philippe van Welbergen, medisch directeur van Biomedical Clinics, zoals vandaag gepubliceerd op de site van Frontnieuws.com

 2. Op het wefnieuws: vlgs rob jetten moeten gemeenten het cont(r)act met gazprom verbreken en een nieuw contract afsluiten met een andere leverancier.

  Wel: die andere leverancier is in NL te vinden. Recent werd bekend dat uit de mest van DRIE koeien* voldoende gas wordt geproduceerd om een huishouden een jaar lang te laten douchen en koken.
  Kortom: men kan een contract afsluiten met veeboeren………..

  * en je hebt ook nog dromedarissen, lama’s, paarden, pony’s, ezels, varkens, geiten, schapen, ganzen, eenden, kippen als gasproducenten. En hoe zit het in dit opzicht met menselijke uitwerpselen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *