De Nieuwe Wereld

Op zoek naar een nieuw internet: met of zonder Big Tech?

In deze speciale live uitzending van Digitale Duurzaamheid gaat Ad Verbrugge in gesprek met Robert Reinder Nederhoed (Eigenaar en directeur Bitmymoney.com), Mladen Sancanin (Directeur innovatie, datadiensten en research bij PGGM) en Douwe Lycklama (founding partner van INNOPAY) over de toekomst van onze data economie. “Het beheren van digitale identiteiten is een belangrijk probleem.”

In de wereld van de datatechnologie zijn twee ideologische hoofdstromingen te onderscheiden. De ene partij ziet in een centrale infrastructuur de mogelijkheid om dataverkeer efficiënt, overzichtelijk en vooral ook controleerbaar te organiseren. De andere partij wil data decentraal organiseren om zaken als privacy, onafhankelijkheid en vooral ook zo min mogelijk overheidsinmenging te waarborgen. Hoewel de strijd tussen deze partijen zich hoofdzakelijk aan het grote publiek onttrekt heeft de uitkomst ervan wel degelijk invloed op de ervaring van de gewone burger. In samenwerking met partner INNOPAY organiseerde De Nieuwe Wereld daarom een live evenement rondom het thema centralisering/decentralisering. Samen met experts Robert Reinder Nederhoed en Mladen Sancanin gingen DNWs Ad Verbrugge en Douwe Lycklama van INNOPAY in gesprek over de toekomst van onze dataeconomie: “Je kunt wel decentrale technieken hebben, maar als je governance heel centraal wordt blijft het een centrale oplossing.” Station (de)centraal, in een nieuwe aflevering van Digitale Duurzaamheid.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Let op! De VriendenPlekactie loopt t/m 31 oktober, je hebt dus nog een paar dagen om je gratis “goldmembership” te claimen!

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM

nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 550 times, 1 visits today)