Café Weltschmerz

Oud-docente rechten (UVA): ‘Dit riekt naar een dictatuur!’ Maria-Louise Genet & Laura Hos

In deze video gaat Laura Hos in gesprek met Maria-Louise Genet, oud-docente rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Maria-Louise vertelt over haar ervaring als docent in tijd van de ‘corona-crisis’, haar ontslag bij de UVA en het klimaat dat heerst onder academici. Daarnaast gaan Maria-Louise en Laura in op belangrijke aspecten van het recht van het afgelopen jaar, waaronder de draconische spoedwet.

Maria-Louise heeft dankzij haar ervaring als docent een initiatief opgezet waarmee ze een nieuwe draai kan geven aan onderwijzen. Geïnteresseerden kunnen voor een relatief laag bedrag meedoen aan zoom-avonden of cursusdagen om over specifieke onderwerpen meer te weten te komen. Zo heeft Maria-Louise al een cursus gegeven met de naam: ‘Hoe wordt ik mijn eigen jurist?’. De website is momenteel in ontwikkeling, maar de naam kan wel alvast onthouden worden ‘De Vrije Mens Academie’.

(Visited 583 times, 1 visits today)
One thought on “Oud-docente rechten (UVA): ‘Dit riekt naar een dictatuur!’ Maria-Louise Genet & Laura Hos
  1. Ik wil graag in contact komen met Maria Louise Genet. Heb jullie podcast bekeken en heb zelf ook een juridische achtergrond. Daarnaast doe ik nu een studie professionele communicatie en psychologie . Kunnen jullie mij haar e-mail sturen?

    Hartelijke groet
    Simone de goede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *