University of me

Psychologische Manipulatie bij vaccinatiecampagne

Dat overheden goed nadenken over de vorm en inhoud van haar publieke campagnes is niet nieuw. Dat een dergelijke strategie ook voor de uitrol van het vaccinatieprogramma voor Covid-19 is gebruikt viel dan ook te verwachten.

Tijdens de BLCKBX Today uitzending van 19 oktober 2022, echter, deelde ik met de wereld iets heel schokkends. De inhoud van de vaccinatiecampagne 2021 en 2022 was volledig gebaseerd was op een onderzoek uit juli 2020, gedaan door Scott Bokemper, een jonge post-doctoraal student aan het Institution for Social and Policy Studies, is verbazingwekkend te noemen. In juli 2020 was immers nog niets bekend over de corona-vaccins, omdat deze op dat moment nog volop in ontwikkeling waren. Gegevens over de nieuwe vaccins werden immers pas zes maanden later bekend. Toch wist Bokemper in mei 2020, toen hij de ‘Persuasive Language Patters’ ontwikkelde voor de wereldwijde vaccinatiecampagnes, dat ‘Widespread vaccination remains the best option for mitigating the effects of COVID-19 and ending the pandemic’.

Hoe kon op basis van deze aannames, welke op dat moment nog volledig onbewezen waren, vastgesteld worden wat de strategie zou worden? Hoe konden artsen, zogenaamde experts en politici wereldwijd deze aannames zomaar klakkeloos overnemen, zonder ook maar een grammetje bewijs? En vallen daarmee zowel de politiek als de farmaceutische industrie niet geweldig door de mand?

Je ontdekt het in deze video.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 799 times, 1 visits today)