Blckbx

Reportage: Lastige vragen voor milieuactivisten op duurzaamheidsfestival Springtij Forum

Groen Nederland verzamelde zich vorige week op Terschelling voor het Springtij Forum, dat mensen samenbrengt die een verschil willen maken in de duurzame transitie. Maar is dat verschil te maken? Erwin Taams maakte een reportage.

Springtij Forum profileert zich niet als niet activistisch, maar biedt een platform voor burgers en ondernemers die verduurzaming nastreven. “Systeemveranderingen gaan niet snel,” stelt de organisatie op de website. “Er is veel discussie. Discussie maakt scherp. Wij houden koers. Vaar mee met Springtij Forum 2022.” Reporter Taams vaarde mee en stelde lastige vragen.

Zo sprak hij met Johan Vollenbroek, voorzitter van natuurorganisatie Mobilisation for the Environment. Hij spande talloze rechtszaken aan tegen bedrijven die in zijn optiek niet aan de milieurichtlijnen voldoen. Vollenbroek kreeg landelijke bekendheid toen hij tot aan het Europese Hof het Nederlandse stikstofbeleid aanvocht. Is het zijn strategie om zoveel mogelijk zand in de motor te gooien? Ontwricht het de samenleving niet te veel en is het niet beter om debat te voeren?

Ook ging hij in gesprek met meteoroloog en schrijver Helga van Leur. De verduurzaming kan haar niet snel genoeg gaan, maar Taams wijst haar op het gevaar van een overheid die straks achter de voordeur ons CO2-gebruik monitort. Met journalist en milieuactivist Wouter van Dieren reflecteert Taams op de bredere discussie. “De mantra’s van de huidige milieubeweging zijn shit,” zegt Van Dieren stellig.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 550 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Reportage: Lastige vragen voor milieuactivisten op duurzaamheidsfestival Springtij Forum
  1. Een gutmensch feestje met allesbranders in de buitenlucht

    Wat een bullshit

    Het Co2 probleem is een leugen, eikels

  2. Chemtrails en weermanipulatie doen het een probleem lijken, ongelofelijke zelfingenomen startups meeeëters en betweters

    Hoe lang nog vroeg De Here zich vaak af..

    Niks nieuws onder de zon, deze planeet is bescheten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *