Blckbx

‘Stop de oorlog en luister naar het volk!’ zegt columnist Ab Gietelink …

De oorlog in Oekraïne kwam niet uit de lucht vallen. In een sterk betoog zet columnist Ab Gietelink uiteen waarom de Russische president Vladimir Poetin ‘doet wat westerse leiders van grote naties allemaal zouden doen’. Maar hoe nu verder?

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wond de westerse regeringsleiders om zijn vinger. “Hij was een acteur die de rol koos van Winston Churchill en klaar was om het bloed van miljoenen te laten vloeien. In een machtig koor klonk de roep uit de parlementen van Europa: ’Geef ze wapens! Geef ze wapens!’” opent Gietelink zijn overtuigende betoog.

Premier Mark Rutte toonde zich één van de meest luidruchtige stemmen in dit machtige gezelschap van oorlogshitsers. “Die oorlog daar is onze oorlog,” praatte hij het Nederlandse volk aan. Maar is het wel onze oorlog? En begon deze met ‘een niet-geprovoceerde aanval van Rusland’?

Gietelink zet in heldere taal uiteen wat de oorzaken zijn van de oorlog en hoe deze door de media worden verzwegen en gemanipuleerd. “De NAVO bleek niet de oplossing voor de veiligheid van Europa, maar het probleem,” zegt hij. Naast de verbroken belofte van het bondgenootschap om niet uit te breiden richting het oosten, beschrijft Gietelink nog een rits redenen voor Poetin om in te grijpen.

“De geschiedenis komt ons met iedere nieuwe escalatie in de oorlog dreigend tegemoet,” stelt Gietelink somber vast. Daarom roept hij op om onmiddellijk te stoppen met de wapenleveranties en het zelfdestructieve sanctiebeleid. “Het is de hoogste tijd voor heling van de geslagen wonden.” En de onderhandelingstafel is daarvoor de meest geschikte plek, vindt Gietelink.

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIM1nl2X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 60 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 828 times, 1 visits today)
2 thoughts on “‘Stop de oorlog en luister naar het volk!’ zegt columnist Ab Gietelink …
  1. DANK Ab, uitstekend gesproken ! STOP de WAANZIN ! Verspil ons belastinggeld niet !

  2. Stop Ollongren, de Oranjes, Kaag en Rutte!
    Dat is onze oorlog tegen de WEF-bezetting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *