12 thoughts on “The great reset door dominee Paul Visser 10-10-21
 1. Met verbazing maar ook bewondering heb ik deze preek beluisterd. Een veel te weinig gehoorde geluid over de hedendaagse toestand van de vrije meningsuiting of juist het onderbreken ervan.
  Voeg je je niet bij de deugers dan wordt je door diezelfde deugers weggezet als een domme complotdenker, tel je niet meer mee en wordt je steeds meer buitengesloten. Het wordt de hoogste tijd dat het leven van Klaus Schwab voltooid wordt verklaard en dat Kaag de juiste maatregels gaat treffen.
  Het commentaar van De Jonge was ook treffend. Hij stelde dat het zijn plicht was als christen om het beste voor te hebben met de mensen en alles te doen voor hun welzijn. Dat is dus exact dezelfde boodschap als die Klaus Schwab in The Great Reset verkondigt. Het verschilt bij voorbeeld niet zoveel met de boodschap die Hitler verkondigde in Duitsland dat toen zuchtte onder armoede en uitzichtloosheid. Hij beloofde een duizendjarig rijk van vrede welvaart en gerechtigheid. We weten inmiddels waar het op uit liep. Alleen is het door te toegenomen technische mogelijkheden nu nog veel gevaarlijker dan toen.
  Helaas weigeren velen dit in te zien en vertrouwen blind op mensen die niet te vertrouwen zijn zoals bijna alle politici en vergeten een oude waarheid die zegt dat als je niets leert van de geschiedenis je hetzelfde nogmaals mee zal maken.
  Ik wil geen zwartkijker zijn maar ik maak me best wel ongerust.

 2. Ben blij dat dit geluid nu ook in de kerk wordt gehoord; zo onbekend bij de meeste kerkgangers.

  de Bijbel heeft het inderdaad voorspelt, dat er een tijd komt dat je niet kan kopen en verkopen.

  We zullen de kracht krijgen om staande te blijven in de ure dat we het nodig hebben.

 3. God spreekt door Zijn Woord, de bijbel, duidelijk over “de tekenen en wonderen” in de tijd voordat Jezus de gemeente (de kinderen van God in Christus Jezus) thuishaalt uit deze wereld. (Joh. 14) Daarom is de focus op Jezus en Zijn Openbaring en niet direct op de misleidingen in de wereld vanuit de medische sector, die demonisch en dominant over leven en dood wil heersen.

 4. Beste Huib Koning,

  IK snap alleen niet wat u bedoeld met : en dat Kaag de juiste maatregels gaat treffen.

  Ik zie Kaag het liefst vertrekken en wel zover als mogelijk en als het kan neemt zij Rutte mee.

 5. Kaag gaat het beleid dat Schwab en andere globalisten voorstaan, het uitrollen van de SDG’s, uitvoeren. Kaag en Rutte o.a. zijn lid van het WEF waar Schwab voorzitter van is. Het WEF is een van die organisaties met veel invloed op beleid van regeringen (zo ook WHO) zonder enig democratisch mandaat.

 6. Beste Dominee Visser, (excuse my English)
  You are a voice in the wilderness and I pray to God (whoever, whatever he is) to give you the strength to reach out to the unthinking masses, to warn them of the devil in political clothing together with the super rich and their financial agenda. I fear for the unborn children of the world because they will never know how it was, how we experienced freedom. Please ‘fight the good fight’ in the belief Good will win over Evil.
  Ann.

 7. We mogen de Heere God dankbaar zijn dat Hij ook werkt aan de weg van de middelen die Hij ons geeft. Dat er in nog geen jaar een vaccin is gevonden, waarmee wij ons en onze naaste mogen beschermen tegen deze pandemie.

 8. De vergelijking wil men in de kamer niet trekken, maar feitelijk is WEF een voortzetting van de nazi-ideologie.
  Maurits Dekker werd bij zijn analyse over Hitler en zijn nazisme zelf veroordeeld.

  Een fragment uit zijn verdediging:
  “Ons volk wordt dag in dag uit en op velerlei manieren, van buiten af en van binnen uit geïnfecteerd met denkbeelden en invloeden, die als het op deze wijze doorgaat vroeg of laat een noodlottige uitwerking moeten hebben. Herhaaldelijk worden hler van Duitse zijde, door voor dit doel bestaande organisaties, die het buitenland tot werkterrein hebben, geschriften verspreid, waarin een deel van het Nederlandse volk tegen een ander deel van het Nederlandse volk wordt opgezet

  Er is nog iels anders: een nog groter gevaar bedreigt dit volk. Dit is de propaganda, die hier door bepaalde groepen Nederlanders voor het tegenwoordige Duitse regiem gemaakt wordt Het succes— lk wil het een schijnsucces noemen — van het Hitler-regiem heeft tot gevolg gehad, dat een deel der niet kritisch ingestelde massa, de hoofden der tegenwoordige Duitse regeerder, met een aureool omstraald ziet!”

  Hoe actueel! En nu uw beulen:
  Mark Rutte – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Feike Sybesma – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Bill Gates – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Sigrid Kaag – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Christine Lagarde – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Laurence D. Fink – Agenda Contributor | World Economic Forum **)
  George Soros – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Hugo de Jonge | World Economic Forum
  Wopke Hoekstra | World Economic Forum
  Lilianne Ploumen | World Economic Forum
  Carola Schouten | World Economic Forum
  Ingrid Van Engelshoven | WEF | Women Economic Forum
  Femke Halsema | World Economic Forum
  Ferdinand Grapperhaus | World Economic Forum *)
  Mark Zuckerberg | World Economic Forum
  Danny Rothschild | World Economic Forumwww.
  weforum.org/people/frans-timmermans

  Vanuit deze afdeling worden vele landverraders
  uitgezaaid:
  Founder of the Forum of Young Global Leaders
  Nicole Schwab.
  H.R.H. Prince Jaime de Bourbon de Parme
  Climate Envoy, Netherlands Government, Netherlands is
  een type dat nijver onze boeren zal dwarszitten met de
  de nepklimaatangst.

  Er staat miljoenen mensen nog veel te wachten als ze zich niet en masse verzetten!

 9. Ds. R.R.J.de Bruijn:
  wat een vreemde reactie geeft u op (het deel van) de preek van ds. Visser: hij heeft het helemaal niet over de vaccins.
  En als we het toch over de vaccins hebben: de vaccins werken maar een beperkt aantal maanden. In Israël zijn ze bezig met boostershots, en over de gevolgen van de vaccins (lichamelijk) wordt hier niet gesproken. Hoezo middelen die God geeft?
  Als Hij iets geeft, is het geen rommel. Zeker niet iets waar je mogelijk nog zieker van wordt.
  U plaatst uw reactie op een site, waar ook het nodige staat over dhr. Fuelmich. Aanrader: kijk daar eens naar.
  Of de serie Tegenwind.

 10. Graag zou ‘k hierbij aandacht willen vragen voor de uitzending van ‘de Nieuwe Wereld’ op YouTube met Mattias Desmet van heel onlangs, hij is klinisch psycholoog en legt uit waarin massahypnose en complotdenken elkaar raken, heel vrij vertaald. Het heeft me m’n ogen geopend en ben blij gehoord te hebben hoe het geloof in ‘vaccinatie lost alles op’ kan ontstaan en ook dat van ’the Great Reset’, als ‘k het goed interpreteer.. ‘Geld en macht’ proberen al zo lang alles wat kan naar zich toe te trekken, ik denk dat dit gedoe nu weer ’n voorbeeld is van het ‘nooit genoeg’ hebben wat we zo lang kennen van geld en macht.
  Er zo min mogelijk energie in stoppen om ’t tegen te houden denk ‘k, en hopelijk dat we met zoveel mogelijk mensen en energie gebruiken voor het trachten op te zetten van ’n manier van leven die zich meer naar ‘samen’ richt beter bestede energie is. En dat we met allerlei voorbeelden (want we zijn allemaal anders en dat kan met overeenstemming daarover best bestaan denk ‘k) een andere manier van doen kunnen opbouwen. Eens de tijd komt dat we echt heel erg tegen de vervuiling van de aarde aanlopen kunnen we ’t heel goed gebruiken denk ‘k, en hoe eerder hoe liever eraan beginnen om vreselijke toestanden te voorkomen. Samen gaan voor ’n werkelijk betere wereld motiveert denk ‘k om daar je energie aan te geven. Hoe dat gaan kan samen uitvinden.
  Met m’n gepieker over narigheid die we over ons hoofd krijgen troost ‘k me soms met ‘armoede verbroedert’, heb toch als liefste zo min mogelijk armoede.
  Er word al op zoveel manieren gewerkt om een schone wereld te krijgen, volg ’t al zo lang, er bestaan zoveel verschillende manieren om van op de wereld ons onmogelijk lijkende gebieden toch weer vruchtbare plekken te maken. Meer naar samen gaan en de kennis die er is en nog komt gebruiken al zal ’t wennen zijn, en moeilijk, met ups en downs gaan. Verandering komt van onderaf heb ‘k wel ‘ns horen zeggen en ‘k geloof dat ’t zo is.
  Met een gezonde wereld voorkomen we ook veel ziekte. En gebrek.
  Tjonge volgens mij is ’t ’n preek, neem ’t me niet kwalijk, ‘k wil zo graag samen naar ’t positieve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *