Jorn Luka

The Trueman Show – Anna Verwaal ‘Hoe was jouw geboorte?’

Aflevering 106 met Anna Verwaal. Anna is verpleegkundige met moeder-kind specialisatie, geboorteconsulente, en docent lactatiekunde en primaire periode. Ze kwam al vroeg in haar leven in aanraking met de pioniers en grondleggers van APPPAH, the Association of Pre en Perinatal Psychology and Health. Inmiddels is ze zeer ervaren op het gebied van preconceptionele tot postnatale begeleiding, oftewel de begeleiding van voor de conceptie tot na de geboorte. Anna geeft lezingen en workshops over hoe geboorte imprints en patronen ontstaan, en heeft hierover ook TEDxTalks in Oeganda en Amerika gegeven.

In deze aflevering vertelt Anna over de impact van de conceptie en geboorte ervaringen op het vervolg van je leven. Anna legt uit dat baby’s de geboorte herinneren en zelfs herinneringen hebben over de tijd in de baarmoeder. Volgens de deskundigen waarmee Anna in de Verenigde Staten heeft gewerkt is de pre en perinatale periode zelfs de meest vormgevende periode in een mensen leven.

Veel mensen weten weinig over hun geboorte en de periode voorafgaand. Zijn de ouders bijvoorbeeld verhuisd in afwachting op de geboorte? En hoe verliep de bevalling? Volgens Anna is het belangrijk dit soort vragen beantwoord te krijgen. Begrijpen hoe de reis van de baarmoeder naar de wereld ons leven heeft gevormd kan ons vervolgens helpen om geloofssystemen te veranderen en de kwaliteit van ons leven aanzienlijk te verbeteren.

Aan de hand van verschillende voorbeelden maakt Anna duidelijk hoe gebeurtenissen tussen conceptie en geboorte doorwerken op na de geboorte. Stress bij de ouders bijvoorbeeld, wordt opgepikt door de baby in de baarmoeder. Celgeheugen speelt hierbij een rol. Ook ruzies tussen ouders of een overlijden in de omgeving werkt door. Een kind uit een ongeplande zwangerschap kan zich bijvoorbeeld ongewenst gaan voelen. Het belang van bewust een kindje op de wereld zetten wordt hiermee extra onderstreept.

Tot slot bespreken Anna en Jorn het effect van te vroeg geboren worden en dat van een keizersnede. En ook abortus komt aan bod. Een super interessante podcast over kennis die niet mainstream is, maar dat wel zou moeten zijn. Veel kijk- en luisterplezier!

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 70 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

(Visited 529 times, 1 visits today)