2 thoughts on “Totalitaire tendensen in de griep-19crisis. Een gesprek met Christiaan Alting von Geusau
 1. Kijkt u s.v.p. op de editie 15/3 van de herstelderepubliek.nl over de totale vernietiging door Russische vliegtuigen van alle landgoederen der bidens + alle ondergrondse, 10 km diepe gangenstelsels, 32.000 mijl, met verbindingen naar o.a. Berlijn, Frankfurt, Parijs, Amsterdam etc..

  Dan wordt waarschijnlijk beter begrepen waarom ‘de Russische beer’ doet wat ze doet.

 2. Weet U ook…..wat ook heel HEFTIG was ?
  De 270.000 ton clusterbommen …. op Laos!
  Zo’n 270 miljoen….op n straatarme boeren bevolking die 14 uur per dag in de weer om n hap rijst op het bord te krijgen. What…yes…wtf. op het neutrale Laos, om de Vietnamese bevoorradingsroutes te vernietigen.

  Niemand wist wat er in Laos gebeurde, terwijl er tussen 1964 en 1973 gemiddeld elke 8 minuten een bom op het land viel .

  William Blum
  Be nice to America. Or we’ll bring democracy to your country!
  America’s Deadliest Export: Democracy.
  Freeing the World to …Death

  Een Clusterbom voor een Kom Rijst – Laos !
  het zwaarst getroffen land ter wereld.
  Heb ik vroeger nooit iets van gehoord bij de NPO/NOS?….. U wel ?

  Laos: slachtoffer van de Vietnamese oorlog.
  Nadat de oorlog is afgelopen zijn er meer dan 20.000 mensen (tijdens meer dan 50.000!) overleden of ernstig gewond geraakt door deze bommen

  Tijdens de Vietnamese oorlog (van 1964 tot 1973) dropten de Verenigde Staten meer dan 270 miljoen clusterbommen op Laos, hoewel het land helemaal niet bij het conflict betrokken was. Op die manier probeerde het Amerikaanse leger de bevoorradingsstroom via de Ho Chi Minh-route, in het zuiden van Laos, te stoppen. Vandaag zijn naar schatting 80 miljoen clusterbommen nog niet ontploft. Ze zitten vooral verstopt in rijstvelden, rivieren en onder de wegen, en vormen een voortdurende bedreiging voor de burgerbevolking. Tussen 1964 en 2008 zijn meer dan 50.000 mensen omgekomen of gewond geraakt door een ongeval met niet-ontplofte oorlogstuigen, waarvan bijna de helft zelfs in vredestijd.[1] Een situatie die des te onaanvaardbaarder is omdat kinderen de eerste slachtoffers zijn van die wapens. Zo waren tussen 1979 en 2008 60 % van alle burgerslachtoffers jongetjes. Het Verdrag van Oslo, dat op 1 augustus 2010 van kracht werd, verbiedt het gebruik van clusterbommen en biedt eindelijk een formidabele kans om de situatie in Laos te verbeteren, net als in de 35 andere landen en gebieden die door zulke wapens vervuild zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *