Overige

Verboden evenement over vrije meningsuiting in het Nederlandse hoger onderwijs – Laurens Buijs

De gefilmde gebeurtenis kwam voort uit de consternatie rond Laurens Buijs, een genderstudiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam die in volle confrontatie raakte met studenten en personeel nadat hij kritiek had geuit op de non-binaire genderbeweging. Hij besloot gebruik te maken van de klokkenluiderswetgeving van de universiteit om formeel bezwaar te maken tegen de opkomst van de woke- en cancelcultuur aan zijn universiteit. Desondanks bevindt hij zich momenteel in een situatie waarin hij vecht voor zijn positie.

Het evenement over het vrije woord was bedoeld om te laten zien dat zijn zaak niet op zichzelf staat, maar dat we te maken hebben met een fundamentele uitdaging in het hoger onderwijs. Ruim 40 studenten, docenten, bezorgde burgers en andere betrokkenen bij het hoger onderwijs bezochten de manifestatie om te bespreken hoe de opkomende totalitaire tijdgeest de vrijheid van meningsuiting en denken op hogescholen en universiteiten bedreigt. De bijeenkomst zou plaatsvinden aan de UvA, maar het hoofdbestuur besloot de bijeenkomst minder dan 24 uur van tevoren te verbieden. Gelukkig stelde een gemeenschap van vrije denkers hun ruimte voor ons open, zodat dit unieke “verboden evenement” kon plaatsvinden.

Op 10 maart blikken Rico Brouwer en Laurens Buijs terug op het evenement en bespreken zij de onderwerpen die door enkele sprekers aan de orde zijn gesteld.

Bron: https://followthescience.nl/interviews/forbidden-event-on-free-speech-in-dutch-higher-education-laurens-buijs

Hoe meer jij deelt, hoe meer mensen we bereiken!

Hoe kun je ons volgen?

Onze FB back-up pagina (voor zolang het duurt)

https://www.facebook.com/wijzijnhetSpuugzat

Op onze eigen vrije Vriendenplek

https://vriendenplek.nl/HetAndereNieuws

Van Jail naar Freedom? En ALTIJD GRATIS! Klik & Klaar! –>  Vriendenplek.nl 

En op Signal:

https://signal.group/#CjQKIMnl

X7j2IR14jVOIoymzMQ7MhrTepl1tHa6sY9iGAeEhAtOxM8SH-WeeuU430-wvSe

Signal Kanaal 2: https://signal.group/#CjQKIN8Hi3DUBfV7RSX3WQLvthuGQRrt5PQuZp3jtVUo_LFJEhCohjtqAahO2qYhJlLHWtIT 

Telegram: https://t.me/+8W_XSyRrxhw2MTI0

En natuurlijk op www.hetanderenieuws.nl

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 80 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 542 times, 1 visits today)